Wypadek - problem z niskim odszkodowaniem

10 Wrz 2013, 14:21

Cześć wszystkim. Postanowiłam, że napisze tutaj, bo nie bardzo wiem do kogo się zwrócić:( Może ktoś z was był w podobnej sytuacji albo zna kogoś kto może coś poradzić. Miesiąc temu miałam wypadek. Jechała karetka, ja musiałam zjechać trochę na bok i zwolnić, a jakiś gość co był za mną uderzył w mój samochód. Musiało przyjechać pogotowie i zabrali mnie do szpitala. Okazało się, że mam uraz kręgosłupa. Nie mogę na razie pracować, cały czas mnie boli. Oczywiście zwróciłam się do ubezpieczyciela, ale nie sądziłam, ze tak mnie potraktują i zaproponują mi tak niskie odszkodowanie, zaledwie 1,5tys zł!:/ Co zrobić, żeby uzyskać wyższe i sprawiedliwe odszkodowanie? Miał ktoś podobną sytuację?
magda88
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 01 1987
Auto: Renault

11 Wrz 2013, 09:45

Poszukaj w necie - są firmy, które zajmują się takimi sprawami, a ubezpieczycieli puszczają z torbami. Chodzi o coś takiego i np takiego . Jest tego pełno i podejrzewam, że ci pomogą.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

12 Wrz 2013, 10:49

Dzięki! Akurat jestem z Poznania to podane linki nie bardzo mi pasują. Ale poczytałam trochę w necie i znalazłam kilka firm z mojej okolicy. Czy ktoś słyszał o xaltum? Znalazłam kilka dobrych opinii, ale wolę jeszcze dopytać?
magda88
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 01 1987
Auto: Renault

24 Wrz 2013, 17:03

Ja słyszałem, mój brat poprosił ich o pomoc. Co prawda była to trochę inna
sprawa, chciał uzyskać odszkodowanie za złamanie nogi na oblodzonym chodniku,
ale to chyba nie ma tu znaczenia. Dzięki nim dostał maksymalną kwotę jaką
mógł w tej sprawie.
karoll12
Obserwowany

Prawo jazdy: 18-11- 0
Auto: opel

02 Paź 2013, 11:03

Niestety, jeśli chodzi o wpłacenie składek nie ma mowy o żadnych zniżkach...ale jeśli już musimy z tego ubezpieczenia skorzystać, to się okazuje, że nasz samochód niewiele wart. Też przez to przechodziłem. Powodzenia!
Tadeusz57
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 04 1970
Auto: Audi A3
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Akcesoria zimowe – wyposaż swoje auto!
    Mróz potrafi naprawdę narobić sporo szkód, jeżeli chodzi o wygodę i komfort jazdy zimą. Na pewno nieraz musiałeś rano wstawać wcześniej tylko po to, by odpowiednio przygotować Twoje auto do jazdy. Na szczęście ...