Wyrejestrowanie auta z Włoch.

08 Sty 2014, 13:00

Zakupiłam rok temu auto we Włoszech. Mam włoską kartę pojazdu na której widnieje mój włoski adres zamieszkania. W karcie nie ma wzmianki o wyrejestrowaniu go z Włoch. Mam tez dowód rejestracyjny auta oraz umowę odkupienia od poprzedniego właściciela. Zaraz po zakupie zachorowałam i auto stało w garażu. Nie ma ubezpieczenie. Teraz chcę je sprowadzić do Polski i sprzedać. W wydziale rejestracji w Polsce powiedzieli mi że oni go zarejestrują bez wyrejestrowania z Włoch. Ale czy we Włoszech nie poniosę żadnych konsekwencji z tytułu nie wyrejestrowania go? Proszę o doświadczonych w tej kwestii o udzielenie mi porady jak mam się zachować. Proszę też o namiary na tanią lawetę międzynarodową z południa Włoch.
milix1
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 06 2001
Auto: opel zafira

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Awaria samochodu w weekend. Jak oszacować koszty?
    Weekendowa wycieczka to przyjemna wizja spędzenia wolnego czasu. Co jednak zrobić, gdy podczas podróży zepsuje się auto? Bezpieczeństwo pasażerów i kierowcy to podstawa. Później trzeba jeszcze pomyśleć ...
    Mitsubishi ASX, LANCER i COLT z instalacjami LPG
    W polskich salonach Mitsubishi Motors są już dostępne modele ASX, Lancer i Colt z instalacjami LPG z pełną gwarancją. W takie instalacje można wyposażyć zarówno nowe samochody, jak i używane modele marki Mitsubishi. ...