Wyrejestrowany Samochod

08 Lip 2009, 22:32

Witam. Mam 16 lat i chcialbym kupic samochod do podszkolenia jazdy. Najlepiej wyrejestrowany zeby był. cwiczylbym nim na obrzerzach miasta. obok domu. i problem w tym ze nie wiem jak kupic samochod zeby byla na mnie umowa kupna. a nie chce na kogos bo jak sie cos rozwali to ten ktos bedzie mial przerabane. chce poprostu miec samochod. i gdzie kupic najlepiej wyrejestrowany?
DesmonDse2
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

08 Lip 2009, 23:00

samochody wyrejestrowane są tylko w stacjach demontażu - złomowiska.
To one wystawiają dokumenty będące podstawą do wyrejestrowania.

Samochody wyrejestrowane nie podlegają w Polsce powtórnej rejestracji (nie dotyczy pojazdów kolekcjonerskich pow. 25 lat życia i zabytkowych)

Jeżeli jesteś niepełnoletni to samochód rejestrujesz razem z opiekunem prawnym czyli na Ciebie jest dowód rejestracyjny ale opiekun - np. rodzic musi osobiście podpisać dokumenty w Twoim imieniu w urzędzie komunikacji.

Poza tym wszystko co robisz w czasie gdy jesteś niepełnoletni ma odzwierciedlenie w Twoich opiekunach.

Tu możesz pobrać umowę kupna samochodu
[link wygasł]

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam

08 Lip 2009, 23:56

ale ja go nie chce rejestrowac.
DesmonDse2
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

09 Lip 2009, 14:57

Tak jak pisałem - jako niepełnoletni nie możesz sam kupić samochodu bo [link wygasł] musi podpisać Twój rodzic z dopiskiem "za niepełnoletniego syna" ... podpis

Nie wiem czy można kupić wyrejestrowany pojazd. Wydaje mi się, że nie ale w Polsce wszystko jest możliwe.

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

EURO NCAP: Pięć gwiazdek dla nowego Audi A3
    Zdobywając pięć gwiazdek, Audi A3 osiągnęło najlepsze wyniki w teście zderzeniowym przeprowadzonym przez Euro NCAP. We wszystkich kategoriach łącznie, model zdobył 88 na 100 możliwych punktów. Organizacja ds. oceny ...