Wyrejstrowanie auta

02 Mar 2010, 12:53

Witam,

z gory przepraszam za brak polskich znakow, ale mam angielski system i nie moge wlaczyc polskich;/

Teraz jak ma sie sprawa problemowa, wiec jakis czas temu kupilem samochod - skode favorit, przerejstrowalem, dostalem czasowe pozowlenie, przepisalem OC i pech chcial ze autko padlo smiercia naturalna( troche mu pomoglem, ale nie w tym problem), a ze bylo przed badaniami technicznymi ktore wygasly, a ja nie zdazylem odebrac normalnego dowodu rejestracyjnegoi teraz jako ze skoda badan tych nie zdobedzie, nie wydadza mi dowodu. a ja mam juz tylko przedawnione pozwolenie czasowe, bylem w wydziale komunikacji i powiedziano mi ze musze auto oddac do kasacji, a mnie sie to w ogole nie oplaca, bo nic z tego nie bede mial ani grosza. :( I tutaj pytanie do was co moge z tym zrobic, auta nie sprzedam nikomu,na czesci nie moge, bo potem jak skonczy sie OC to dostane mandat za nieplacenie skladki, wiec co moge z ta nieszczesna skoda zrobic ?

Prosze o pomoc.

pozdrawiam.
mich4l
Nowicjusz

Miejscowość: Jelenia Gora

02 Mar 2010, 13:50

kasacja jest najprostsza bo rozwiązuje problem ubezpieczenie definitywnie
można sprzedac komuś ale nie fikcyjnej osobie a następnie wypowiedziec umowe ubezpieczycielowi problem spadnie na kupującego ijeszcze jedno rozwiązanie mozna sprzedacna jakiegoś gościa z zagranicy i wypowiedzenie umowy ubezpieczenie ale to rozwiazanie jest najgorsze pozdrawiam
rewa1
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

02 Mar 2010, 14:18

hm.. ale na jakiej zasadzie sprzedam, skoro w momentcie sprzedazy musze przekazac dowod rejestracyjny, a takowy znajduje sie w wydziale komunikacji, gdzie mi go nie wydadza bo auto nie ma waznych badan technicznych.
mich4l
Nowicjusz

Miejscowość: Jelenia Gora

02 Mar 2010, 17:34

Domyśl się komu możesz sprzedać. Było już o tym na forum.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

02 Mar 2010, 17:48

jesli auto jest martwe to klijent widzi co kupuje swistek starczy a on jeśli naprawi zrobi przegląd i odbierze dowód rejestracyjny umowa kupna sprzedaży i wypowiedzenie przez pana umowy ubezpieczenia załatwia sprwę problem przechodzi na kupującego jesli takowy się trafi
ja miałe espeero po małej szkodzie ale nie oplacało się naprawiac i chosiaż auto było wdobrym stanie nie było kupca więc wyzłomowałe był prościej ale pozbyłem się mola problem leży w tym że ustawodawca nie przewidyje wyrejestrowania tj kasacji dokumentów i sprzedaży na części pozdrawiam rewa1
rewa1
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

02 Mar 2010, 19:45

Skoro ta skoda jest jak to napisałeś martwa to chyba majątku za nią nie dostaniesz? Oddaj ją na złom i tyle.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus w Polsce. Jak to się wszystko zaczęło?
    Wymagający kierowcy ze Stanów Zjednoczonych mogą się cieszyć Lexusami od 1989 roku, ale w Polsce marka zyskała prawdziwą popularność dopiero w XXI wieku. Jak zaczęła się historia Lexusa w Polsce, gdzie zlokalizowany ...
    Toyota Land Cruiser 1953 rok
    W 1953 roku w ofercie marki pojawia się nowy model: terenowa Toyota BJ, która niedługo później została przemianowana na Toyotę Land Cruiser – w odpowiedzi na brytyjskiego rywala, jakim wtedy był Land Rover. ...