Wyrobienie karty motorowerowej.

29 Lip 2009, 12:38

Witam !

Jestem nowy na forum więc prosze o wyrozumialośc ;) Jeśli umieściłem temat w zlym miejscu prosze o przeniesienie...

A więc tak, mam 14 lat i tata kazal mi się zapytac czy możliwe by było wyrobienie karty motorowerowej do pojemności 50cc (na skutery itd) jeśli mam 14 lat ? Słyszałem że można ale prawo się chyba zmieniło więc jak to wkońcu jest ?

Pozdrawiam,
Kacper ;)
kapisko
Nowicjusz

Miejscowość: on na nas patrzy ?

29 Lip 2009, 13:27

zadzwoniłem na Policję we Wrocławiu.
powiedziano mi, że kartę rowerową i motorowerową wyrabia się w szkole.

W takim razie zadzwoń do swojej szkoły, dowiedz się i daj znać tu na forum czego się dowiedziałeś tak by inni też wiedzieli.

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam

29 Lip 2009, 17:36

no nie wiem, chyba bede mial problem. Mieszkam za granicą a na wakacje przyjechałem do babci, chyba że zadzwonie do mojej starej szkoly..... Mieszkam w ROI i tam takie prawko mozna dostac od 16 lat, a tata pomyślał że jak tu zrobie to będę mógl tam jeździc...
kapisko
Nowicjusz

Miejscowość: on na nas patrzy ?
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

30 lat minęło... Renault Safrane
    Odkąd Renault Safrane pojawiło się na rynku, zastępując Renault 25 minęło już ponad 30 lat. Samochód po raz pierwszy został zaprezentowany na salonie w Genewie w 1992 roku. Renault Safrane było produkowane przez 8 ...
    Śmiertelne selfie - czy warto tak się narażać?
    Brak uwagi i rozkojarzenie podczas prowadzenia samochodu spowalniają czas reakcji i powodują niebezpieczne sytuacje na drodze. Korzystając z telefonu podczas jazdy znacząco zwiększamy ryzyko wypadku. Jeszcze do niedawna to ...