Wyścigi 1/4 mili - najszybsze samochody i motocykle w Polsce

02 Maj 2009, 18:02

Po raz piąty fani wyścigowych emocji mieli okazję obejrzeć walkę najszybszych w Polsce aut i motocykli na dystansie 1/4 mili.
Impreza odbyła się na warszawskim Lotnisku Bemowo 2 maja i była to pierwsza w tym roku impreza z cyklu Geco Cup 2009.
Fani szybkiej jazdy mieli okazję obejrzeć walkę o puchary w trzech kategoriach - Moto, Drag oraz Street.
Pula nagród na tegorocznej imprezie to minimum 8.000 PLN a maksymalnie 24.000 PLN + nagrody specjalne.
Na imprezie nie zabrakło również wielu konkursów, pokazów oraz koncertów.

Zobacz relacje zdjęciową: Wyścigi 1/4 mili Gecko Cup Warszawa 2009

Wyświetl wyniki klasowe

Wyścigi 1/4 mili - najszybsze samochody i motocykle w Polsce
Ostatnio edytowany przez ArteK 10 Wrz 2009, 22:14, edytowano w sumie 2 razy
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

03 Maj 2009, 07:57

No i na takie imprezy należy chodzić,tutaj nie ma miejsca na oszustwa ,tutaj nikt sobie nie właduje w żyły efedryny lub pseudoefedryny ,tutaj nikt nie zachodzi w ciąże po to by ją przerwać tuż przed zawodami(biegaczki ),tutaj nie ma miejsca dla tych ktorzy robią z nas baranów (piłka nożna)Tutaj jest miejsce dla zdolnych ludzi ,takie zawody powinniśmy popierac oraz finansowac,na takich zawodach winny byc tłumy bo tutaj odbywa się wszystko Fair Play,wygrywa ten kto jest zdolniejszy i lepszy i to jest to!!!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

03 Maj 2009, 09:11

super zabawa - tylko żeby się dobrze bawić znowu potrzeba dużo $
... ale popatrzeć też warto
"Drugi na mecie jest pierwszym przegranym"
ROBERTT
Początkujący
Awatar użytkownika

03 Maj 2009, 09:12

PhantomASA1 napisał(a):wygrywa ten kto jest zdolniejszy i lepszy i to jest to!!!

Wygrywa ten kto ma najszybsze auto :D
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

03 Maj 2009, 09:26

Ale aby mieć najszybsze auto to trzeba mieć nietęgą głowę,na to trzeba oczywiście kasy,wszyscy zachwycają się obcą Formułą 1 a takie zawody to też nie byle co i u siebie,na swoim gruncie,bezpieczne,jeden drugiemu świni nie podłoży ,nie zajedzie drogi,startujesz i wygrywasz tym co sobie tuningowałeś ,nie czarujmy się tutaj może wygrać tylko najlepszy ,tutaj sędziego nie przekupisz ,nie oszukasz widzów.Taki sport rozwija,jest bezpieczny.To rywalizacja porównywalna do Golfa,snoockera ,szachów,tenisa.Szlachetna rywalizacja.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

03 Maj 2009, 12:27

PhantomASA1 napisał(a):Ale aby mieć najszybsze auto to trzeba mieć nietęgą głowę,na to trzeba oczywiście kasy,wszyscy zachwycają się obcą Formułą 1 a takie zawody to też nie byle co i u siebie,na swoim gruncie,bezpieczne,jeden drugiemu świni nie podłoży ,nie zajedzie drogi,startujesz i wygrywasz tym co sobie tuningowałeś ,nie czarujmy się tutaj może wygrać tylko najlepszy ,tutaj sędziego nie przekupisz ,nie oszukasz widzów.Taki sport rozwija,jest bezpieczny.To rywalizacja porównywalna do Golfa,snoockera ,szachów,tenisa.Szlachetna rywalizacja.

z tym się zgodzę :wink:
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

03 Maj 2009, 13:00

Niedawno wcześnie rano na ulicy Obornickiej we W-wiu usłyszałem ryk silników ,patrzę przez okno,na ulicy tylko dwa samochody kanciasty terenowiec typu Jeep Wrangler oraz sportowy czerwony samochodzik,nie zapomnę tego widoku,terenowiec czarny o długość pobił osobówkę,tak to wyglądało że pamiętam to do dzisiaj,spotkało się dwóch facetow na zupełnie pustej ulicy ,na pewno spojrzeli na siebie buńczucznie i wygrał ten ,który powinien przegrać z kretesem,na 100%Jeep był tuningowany,tego właściciel sportowego samochodu się nie spodziewał i to jest to. :grin:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

03 Maj 2009, 13:39

PhantomASA1 napisał(a):Ale aby mieć najszybsze auto to trzeba mieć nietęgą głowę,na to trzeba oczywiście kasy,wszyscy zachwycają się obcą Formułą 1 a takie zawody to też nie byle co i u siebie,na swoim gruncie,bezpieczne,jeden drugiemu świni nie podłoży ,nie zajedzie drogi,startujesz i wygrywasz tym co sobie tuningowałeś ,nie czarujmy się tutaj może wygrać tylko najlepszy ,tutaj sędziego nie przekupisz ,nie oszukasz widzów.Taki sport rozwija,jest bezpieczny.To rywalizacja porównywalna do Golfa,snoockera ,szachów,tenisa.Szlachetna rywalizacja.

Mało kto jest w stanie przeprowadic modyfikacje silnika na własną ręke, tym się zajmują specjalne firmy, które mają cały sprzęt. Po drugie w takich zawodach jest własnie korupcja, bo nawet jesli wyjdzie na jaw to co z tego?

wszyscy zachwycają się obcą Formułą 1

Co masz na mysli? Formuła wcale nie jest obca, zwłaszcza od czasu kiedy startuje tam polak.

[ Dodano: Nie Maj 03, 2009 14:40 ]
PhantomASA1 napisał(a):Niedawno wcześnie rano na ulicy Obornickiej we W-wiu usłyszałem ryk silników ,patrzę przez okno,na ulicy tylko dwa samochody kanciasty terenowiec typu Jeep Wrangler oraz sportowy czerwony samochodzik,nie zapomnę tego widoku,terenowiec czarny o długość pobił osobówkę,tak to wyglądało że pamiętam to do dzisiaj,spotkało się dwóch facetow na zupełnie pustej ulicy ,na pewno spojrzeli na siebie buńczucznie i wygrał ten ,który powinien przegrać z kretesem,na 100%Jeep był tuningowany,tego właściciel sportowego samochodu się nie spodziewał i to jest to. :grin:

Aha i co z tego? Pewnie zaraz wyskoczysz z kolejną mądrą definicją słowa " dobry kierowca" - ten co ma najwięcej koni.
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

03 Maj 2009, 14:33

Wiesz dla mnie formuła1 to w pewnym sensie ściema na całego,gdzie ty tam widzisz równe szanse?!Bryki które ciągną pod 400 km/h tłoczą się przy starcie jak stado baranów ,ja formuły nie oglądam i nie ogladałem nigdy ,podziwiam tylko odwagę oraz kondychę tych kierowców ,tam najlepsi wcale nie muszą być najlepszymi a w sporcie nie o to chodzi,twierdzisz moje gadanie za mądre w cudzysłowiu?!Chcesz się pospierac ze mną,proszę bardzo.Pijesz znów do tezy dobry kierowca,urazilem twoje poglądy ,odwrociłem je do gory nogami?!Nie ,wywrócil je śp.J.K,ktory sobie za kółkiem nie poradził i nie obchodzi mnie to,ze był po kielichu czy nie ,nie poradził sobie a wiesz dlaczego?!Nie był dobrym kierowcą,udowodnil to a ja tego juz udowadniać nie muszę,gdyby przeżyl to znalazłby się na egzaminie powtórnym ,w naszym kraju nie bo tyka się tutaj tylko nas,zwykłych ludzi,TYLKO!!!To mi się nie podoba,wszyscy jesteśmy rowni.A Formula1?!Daj spokoj Majk,to tylko przedsiębiorstwo bijące kasę,przygladnij się przypadkom naszego Kubicy,ja podejrzewam,że Polak jest najlepszym kierowcą wśrod nich i co z tego?!Nie może tego udowodnić a dlaczego?!Zapytaj to tych którzy trzęsą tym sportem :wink:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

03 Maj 2009, 14:59

ja formuły nie oglądam i nie ogladałem nigdy

Kubicy,ja podejrzewam,że Polak jest najlepszym kierowcą wśrod nich i co z tego?!Nie może tego udowodnić a dlaczego?!Zapytaj to tych którzy trzęsą tym sportem

W takim wypadku Twoje zdanie jest bezpodstawne skoro nie oglądasz. Ja natomiast oglądam F1 od 10lat i z ręką na sercu moge powiedziec, że nigdy nie miałem wrażenia, że kubica to najlepszy kierowca w F1, ba nawet bym go do pierwszej trójki nie zaliczył.

Nie był dobrym kierowcą,udowodnil to a ja tego juz udowadniać nie muszę

Wiem, ze tego udowadniac nie musisz inteligentny człowiek jest sobie w stanie wyobrazic Ciebie za kierownicą:)

gdyby przeżyl to znalazłby się na egzaminie powtórnym

Kolejna wyssana informacja z palca, na egzamin powtórny sie idzie jesli się straci prawko. W tym wypadku on nie straciłby prawkoa bo poprostu nie popełnił żadnego błędu.

Jesli chcesz dyskutowac na jakis temat to z łaski swojej odpowiadaj na wszystkie moje pytania, bo jak narazie na zadne z moich pytan mi nie odpowiedziałes.
MajkPZM
Zaawansowany

03 Maj 2009, 15:39

Mam ponad milion kilosów za kólkiem bez stłuczki z własnej winy,to osiągnięcie jest niezłe! :wink: J.K był według pewnych informacji pod wpływem ,tacy kierowcy lądują na powtórnym egzaminie .Nie popełnił błędu?! :shock: Zaufał drużnikowi a to błąd podstawowy,elementarny,miałem kocicę ,która przeżyła u nas ponad 12 lat,zawsze przed przebiegnięciem na drugą stronę ulicy rozglądnęla się na prawo i lewo zawsze stojąc,zawsze!Mieszkam przy samej ulicy.To jedyny kot,który przeżył wiele lat Nie kłamię ,moje posty napewno czytają moi znajomi.Instynkt samozachowawczy nakazuje ci zatrzymać się przed torami,jeśli widoczność jest mocno ograniczona,przejechałbyś z marszu?!Ja nigdy!!!Formuły 1 nie ogladam gdyż gdy zobaczyłem kilkanaście bryk na starcie stojących w gardle zakrętu to już mnie to przestało interesować,czekających w kolejce :lol: jak ogon kobiet po kiełbase za komuny a potem?!Chyba tylko oczekiwanie na wypadek któregoś z nich bo wielu kibicow na to liczy.Start na 1/4 mili jest nieciekawy bo o wypadek trudno! :wink: Mnie F1 smieszy ,podświadomie mnie to po prostu bawi ale zaznaczam jestem pełen podziwu dla kierowców i konstruktorów i to wszystko,rywalizacja tam mnie nie jara ale b.lubię ogladać zawody na 1/4 mili,dlaczego?!Wiem,że tam na bank mogą wygrać tylko najlepsi,nazwisk Championów nie pamiętam,nie interesuje mnie czy sami tuningują sobie samochody czy ktoś to robi za nich ,mnie tylko chodzi o to,że rywalizacja w takich zawodach jest według mnie zdrowa a w Formule 1 nie jest! :wink: Dlatego jej nie ogladam!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

03 Maj 2009, 17:12

byłem tam, nawet fajnie było :)
no i oczywiscie rekordzik 9,2 motorkiem hehe 3 razy pobil rekord swoj w jednym dniu xD
TopSeller
Nowicjusz

03 Maj 2009, 17:45

No i tak bracie trzymaj ! :wink: Jeśli zaczniecie koziołkować ,czasami zabijać się to oglądalnosć wam wzrośnie ba, tłumy będą walić ,wam jednak chodzi o coś innego o to by urwać tysięczną sekundy i rywalowi dokopać uczciwie,ja gdy widzę w F1 urwane koła zastanawiam się o co tam tak naprawdę chodzi ale cóż nie jestem inteligentny,kiedy spotkam kogoś z tych którzy tym światem trzęsą zapytam krotko ,o co wam chodzi ,tylko o pieniądze?! Wyobrażacie sobie rajdy samochodowe typu wszyscy naraz?! :shock: Te rajdy oglądam chętnie ,jeden rusza po drugim w odstępie czasu ,to jest normalne,F1 jest dla mnie nielogiczne,kotłuje mi w mózgownicy ,zastanawiam się kto jest mądry a kto głupi,peletony przy prędkościach rzędu 300 km/h :shock: w ciasnych zakrętach,wąskich uliczkach ?!Dla mnie to jest poronione,wyścig na 1/4 mili jest sensowny,cholernie sensowny!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

03 Maj 2009, 21:52

PhantomASA1 napisał(a):No i tak bracie trzymaj ! :wink: Jeśli zaczniecie koziołkować ,czasami zabijać się to oglądalnosć wam wzrośnie ba, tłumy będą walić ,wam jednak chodzi o coś innego o to by urwać tysięczną sekundy i rywalowi dokopać uczciwie,ja gdy widzę w F1 urwane koła zastanawiam się o co tam tak naprawdę chodzi ale cóż nie jestem inteligentny,kiedy spotkam kogoś z tych którzy tym światem trzęsą zapytam krotko ,o co wam chodzi ,tylko o pieniądze?! Wyobrażacie sobie rajdy samochodowe typu wszyscy naraz?! :shock: Te rajdy oglądam chętnie ,jeden rusza po drugim w odstępie czasu ,to jest normalne,F1 jest dla mnie nielogiczne,kotłuje mi w mózgownicy ,zastanawiam się kto jest mądry a kto głupi,peletony przy prędkościach rzędu 300 km/h :shock: w ciasnych zakrętach,wąskich uliczkach ?!Dla mnie to jest poronione,wyścig na 1/4 mili jest sensowny,cholernie sensowny!

Jestes ograniczony poprostu. Czyli Twoim zdaniem, wszystkie wyscigi są głupie, kolarstwo tez i maratony tez i pływactwo też?

Mi sie tam 1/4 mili nie podoba, innym się moze podobac. Niestety ale tam wszystko zalezy od tego jakie masz auto, umiejetnosci nie są potrzebne kompletnie, jednym słowem sport dla...
MajkPZM
Zaawansowany

04 Maj 2009, 09:38

Jestem ograniczony bo śmieszy mnie sped bryk 800 konnych w ciasnej uliczce?! :shock: Dla mnie to jest irracjonalne na poziomie umysłów chłopców w piaskownicy,ty porównujesz peleton kolarski ?! :shock: Wogóle powiem ci tak.Umiejetność jazdy samochodem należy do najprostszych ,trenując nabywasz pewnych odruchow automatycznych,oceń tutaj umiejętności kierowcow w F1 jeśli wystarczy jeden cm w tym spedzie i koniec ,wystarczy tylko hasło ,dzisiaj ty masz Polakowi urwac koło ale zrób to inteligentnie.Dla mnie F1 nie istnieje bo jestem ograniczony,nie lubię przedstawień ,po to mogę iść do cyrku!Sam Kubica jest rozgoryczony bo chłopak przeciera oczy,dostrzega to czego ja się domyślam już od lat.Kubica to nie jakiś tam bubek ,,zresztą nie potrzeba być inteligentnym. Wyścigi na 1/4 mili nie uważasz za sportowe?! :shock: To rywalizacja czysta,podobnie jak rajdy samochodowe,jeden za drugim w odstępie czasu,na spędy nie powinno mieć miejsca gdy bryki osiągają tak zawrotne prędkości,mnie F1 śmieszy i co ja zrobie?!Nie mieści mi się w mojej malutkiej mózgownicy ,gdy patrzę na start to już mam dość,popatrz na start bryk na 1/4 mili,To są starty a nie czekanie w kolejce jak po papier toaletowy za komuny! :wink:
PhantomASA1
Forumowicz VIP