Wysoka pozycja za kierownicą

23 Sty 2022, 10:57

dzień dobry <dyg>

zaczynam się powoli rozglądać za nowym samochodem i mam niemały problem, bo ewidentnie na naszym rynku nie istnieje coś takiego, co mi jest potrzebne - ale może się mylę?

chciałabym auto ze względnie wysoką pozycją za kierownicą - ostatnio przejechałam się Suzuki SX4 S-Cross mojego taty i WOW, w końcu widziałam co się dzieje przed samochodami z przodu 8) jednak całościowo to auto jest dla mnie po prostu za duże.

od kilku lat jeżdżę Kią Picanto i o ile ma zdecydowaną zaletę, że wszędzie się zmieści, to czasem brakuje mi bagażnika, no i mimo podnoszenia fotela kierowcy na max, jednak wciąż siedzi się dość nisko.

chciałabym więc auto, które byłoby crossoverem między picanto a sx4 s-cross (idealny byłby dostępny w Indiach Renault Kwid) :unsure: niezbyt duże (jeżdżę w 99% sama), benzyna (głownie miasto, czasem obwodnica), na nieduże przebiegi (robię z 5k rocznie), z wysoką pozycją za kierownicą, około 5 letnie

czy mam rację, że takie auto po prostu nie istnieje i muszę z czegoś zrezygnować?

z góry dziękuję za podpowiedzi.
allessia
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 12 2001
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Toyota Aygo X
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

23 Sty 2022, 11:21

Są małe crossovery :) i jest ich coraz więcej. Zerknij sobie np. na Suzuki Ignis.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q2 wygrywa złoto w konkursie
    Kompaktowy SUV spod znaku czterech pierścieni zapewnił sobie najwyższe wyróżnienie w kategorii "Excellent Product Design – Transportation". "Audi Q2 zaskakuje niezależną stylistyką. To nie jest tylko mniejsza ...
    MORPHOZ - ciekawa stylistyka samochodu elektrycznego
    Samochód koncepcyjny Renault MORPHOZ z nadwoziem o długości 4,40 lub 4,80 m (w zależności od wersji) przy szerokości 2 m i wysokości 1,55 m to crossover z napiętymi i zmysłowymi liniami nadwozia. Jego stylistyka łączy ...