Witam, mam problem z wysoką temperaturą jaką wskauzje termostat. Po odpaleniu zimnego silnika, staniu w miejscu 2 minuty osiąga temperaturę 90stopni. Po 10 minutowej jeździe termostat wskazuję temperaturę 120st. Czy to najprawdopodobniej wina czujnika? Jazda z owym błędem jakie może mieć skutki ? Pozdrawiam.
Termostat służy do regulacji przepływu cieczy i nie wskazuje on temperatury. Od tego służy czujnik temperatury.
Rozumiem że poziom płynu chłodzenia w układzie jest między min. i max.?
Sprawdź górny wąż od chłodnicy czy jak samochód osiąga temperaturę 90 stopni zaczyna robić się gorący czy też dalej jest chłodny.
Przyczyną może być zacięty w pozycji zamkniętej termostat i masz cały czas mały obieg przez co płyn może się gotować. Do czasu rozwiązania problemu proponuję nie jeździć samochodem żeby nie narobić sobie dodatkowych problemów.
PS. Samochód taki jak masz w profilu > Audi 1.9 TDi 2001 rok.?
Miałem podobny problem w a6 c5 1.8 t. Problem dokładniej polegał na tym, że po uruchomieniu samochodu szybko osiągał 90 stopni a potem dawał alarm o przegrzewaniu się,następnego dnia było juz tak ze bezpośrednio po uruchomieniu auta(po całej nocy stania w zimę) temperatura osiągała 120 stopni.Wymieniłem wiskoze,czujniki,termostat-zero skutków. Okazało się ze padł wskaźnik temperatury- naprawa wyniosła 150 zł, a na zakładzie sie dowiedziałem, ze zegary to problem Audi z tamtych roczników, nie musiałem długo czekać po 2 tygodniach padł prędkościomierz i obrotomierz-naprawa 300 zł-wymiana procesora. Teraz Padł wskaźnik temperatury oleju ale to juz olałem.
Zrobiłem 600km nic się z autem na szczęście nie stało. Dzisiaj byłem u znajomego podpiął komputer(były tam 3 błędy zostały usunięte, ale nic to nie dało), temperatura płynu chłodzącego wynosiła 100st - o jakieś 10 st chyba za dużo ? Dodam iż jak jest słoneczna pogoda - auto się nagrzeje. Wsiadam i temperatura 120 stopni Czyli wskazuje to bardziej na czujnik rozumiem ? Dziekuje Panom serdecznie za chęć pomocy.
ZipeXsoN napisał(a):Czyli wskazuje to bardziej na czujnik rozumiem ?
Na komputerze sprawdzana była wartość temperatury płynu chłodzącego i pokrywała się ze wskazówką? Temperatura 120 stopni to graniczna temperatura przy której płyn może zacząć się gotować.
Peugot 306 kombi Disel - Dzwiga mi się temperatura silnika na wskaźniku nawet do 100 stopni podczas stania w korku lub przy bardzo powolnej jeździe. Przy normalnej jeździe tego problemu nie ma. Nie wiem co jest przyczyną, Prosze o pomoc.
Import aut z Japonii: niezawodność, oszczędność i technologia w jednym Europejscy i również polscy kierowcy coraz częściej decydują się na zakup auta z Japonii. Mowa tu nie tylko o luksusowych samochodach europejskich marek, ale także autach JDM, a więc stworzonych z myślą o tamtejszym ...
Audi Design - nowe koncepcje i kreatywne idee przyszłości W przyszłości nie będzie istniał tylko jeden jedyny typ samochodu - formy mobilności będą różne. Dlatego projektanci Audi tworzą nowe koncepcje i kreatywne idee. Zasadniczo, kierują się wytyczną nowoczesnego sportowego ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.