Wystawy muzea BMW ?

23 Kwi 2009, 18:17

Od pewnego czasu szukam pewnych infromacji, ale nic konkretnego nie mogę znaleźć i w związku z tym zwracam się do Was. Otóż chodzi mi o jakieś informacje o wystawach samochodowych, jakiś muzeach ale konkretnie marki BMW. Czy w Polsce są jakieś muzea tej marki ? Chodzi mi zarówno o te auta zabytkowe - youngtimery ale również o te najnowsze modele, ewentualnie także jakieś prototypy :P Czy są gdzieś organizowane takie wystawy w Polsce ? Może ktoś był na takim czymś ? Czy najlepiej udać się do naszych zachodnich sąsiadów i tyle. Z góry dzięki wszystkim za jakiekolwiek info :wink:
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą, to znaczy, że jedziesz zbyt wolno.
Quba
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Nowy Tomyśl
Prawo jazdy: 01 10 2006
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Fiat Marea Weekend
Silnik: 1.9 JTD 110KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

23 Kwi 2009, 19:58

Wydaje mi się, że tego typu muzea są w miastach gdzie produkuje się daną markę, czyli dla BMW jest to Monachium. Jeśli chcesz pooglądać trochę BMW to udaj się na jakiś nielegalny wyścig, albo trening drifftu. Tam jest pełno BMW 3 E36 z plakietką M :grin:
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

23 Kwi 2009, 20:17

Endrju napisał(a):Wydaje mi się, że tego typu muzea są w miastach gdzie produkuje się daną markę, czyli dla BMW jest to Monachium.

No mi też się tak właśnie wydaje, ale do Munchen to troche kawałek jest :neutral:
Co do tych wyścigów to tak nie bardzo, raczej chodzi mi o jakies zabytki, jakieś ciekawe prototypy, wiesz o co chodzi, jakieś pojedyńcze ciekawe egzemplarze. M3 to na codzień widzę, bo akurat znajomy ma takiego także wiesz. No ale dzięki mimo wszystko. Może ktoś coś jeszcze wie o wystawach :wink:
Quba
Zaawansowany
Awatar użytkownika

23 Kwi 2009, 20:48

A sprawdzałeś w Poznańskim muzeum ,,Automobilklubu'' ?? Tam może będzie jakiś zabytek.
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

23 Kwi 2009, 20:58

Zapomniałem o tym w sumie, muszę kumpele zapytać bo tam była to mi coś powie. Ale pewnie nic nadzwyczajnego tam nie będzie. ALe sprawdzić nie zaszkodzi :wink:
Quba
Zaawansowany
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Zużycie paliwa na biegu jałowym
    Ile spala przeciętnie osobowe auto podczas pracy silnika na wolnych obrotach? Wiadomo, że różnice między ciepłym, a zimnym silnikiem są spore, więc przyjmijmy że silnik nagrzany jest do 90 stopni. Czasami lubię zostawić ...