Wyświetlacz wyświetla tylko górną część liter - Opel Meriva 2007

21 Mar 2022, 07:28

Opel meriwa 1.6 benzyna rok 2007 zostałem posiadaczem takiego autka jest tam wyswietlacz taki mały i problem jest w tym ze na gorze wyswietlacza jest godz i temperatura poniżej stacja radia i tu jest problem bo wyswietla tylko górna część liter dolna jest nie widoczna wyglada jakby nie było miejsca na resztę bo pod tym wyswietla jeszcze rds tp i to widac w całości da się zmniejszyć te litery czy jest padnięty wyswietlacz wkleiłbym zdjecie ale nie wiem jak
Tomaszek1979
Nowicjusz

Zdjęcia: 0
  • 21 Mar 2022, 15:54

Radio masz oryginalne?

Dodaj zdjęcie jako załącznik do postu. Klikasz odpowiedz i tam pod okienkiem w którym piszesz masz taką zakładkę ze spinaczem (załącznik) i tu dodajesz zdjęcie.
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

21 Mar 2022, 19:44

Wysyłam zdjecie wyswietlacza
    Tomaszek1979
    Nowicjusz

21 Mar 2022, 19:45

Radio oryginalne
    Tomaszek1979
    Nowicjusz

22 Mar 2022, 13:39

Wygląda to tak jak by był uszkodzony wyświetlacz w tym miejscu. Jak powiększyłem zdjęcie to widać linie w których powinny się jeszcze wyświetlać znaki z tego dużego napisu.

Czy to co nie jest wyświetlane w całości zmienia się? Czy cały czas pomimo włączonego radia jest to samo?
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

30 Mar 2022, 21:01

Co do wyswietlacza po wciśnięciu przycisku BC pokazuje się no function czy mozna zamontować taki duży wyswietlacz który będzie pokazywał spalanie ilość km do przejechania itd. Jak wyglada montaż takiego wysiwtlacza i włączenie tych wszystkich funkcji?
    Tomaszek1979
    Nowicjusz

30 Mar 2022, 21:05

Tomaszek1979 napisał(a): czy mozna zamontować taki duży wyswietlacz który będzie pokazywał spalanie ilość km do przejechania itd.
    nie da rady nie masz ani czujników a dodatkowo wyświetlacz ma inne podłącznie
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4