Wytrzymały samochód 15 tyś

01 Paź 2015, 19:51

Witam, :D
Proszę o pomoc w dobraniu samochodu do 15 tyś zł czyli ściągając z Niemiec jakieś 3200 euro
Czego szukam?
1.sedan/hatchback
2.benzyna(będę robił w gaz) / diesel
3.mało awaryjny, dość wytrzymały
4.będę sprowadzał z Niemiec gdyż mój wujek tam jeździ(nie zajmuje się ściąganiem ale dla siebie i rodziny ściąga i ma tam znajomego mechanika) więc pojemność max 2.0 chyba że w takiej kwocie lepiej szukać coś w Polsce?
5.roczny przebieg około 15 tyś

Moje rozważania: Najpierw moi 3 faworyci :ok:
-audi a3 8L 1.8 (bez T) i w gaz albo jakiś diselek?? ale z tego co wiem to niemiecki diesle często mają duże przebiegi
-opel astra III i tu jaki silnik byście polecali pod gaz do 2.0?? a może jakiś diesel?
-opel vectra C

-volvo S60 ale tu chyba będzie ciężko coś dostać a jak już to jaki silnik pod gaz?
-audi a4 nie wiem jak tutaj z bezawaryjnością bo te wahacze
-Lexus Is200 całkiem ładne ale wybór mały i chyba nie za tą cenę :no:
-Mazda 3 albo 6 ale ponoć korodują co myślicie o tych mazdach może jakieś inne? :bored:
-ford focus mk2 też słyszałem o korozji :/
Prosiłbym o jakieś porady wskazówki dotyczące wyżej wymienionych samochód a może jakaś inna propozycja? : :roll:
bananas
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 9-2015
Auto: Nie mam

01 Paź 2015, 20:01

Dlaczego audi bez turbo? - też dobry do LPG.
Za 15k może być Civic VII 1.6, Corolla E12 1.6.
Kieł
Stały forumowicz

01 Paź 2015, 20:21

bananas napisał(a):-Lexus Is200 całkiem ładne ale wybór mały i chyba nie za tą cenę :no:

spokojnie da się znaleźć ale jak sam zauważyłeś trzeba szukać

jak IS 200 to z propozycji BMW e46
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

01 Paź 2015, 21:01

Hmmm a jak wygląda sprawa Astry H i A3 ? Lepiej taką Astre 2004-2005 czy A3 w 2000-2002 (podobne ceny)? A i co z tymi mazdami bo 3 i 6 mi się nawet podobają tylko że o tych mazdach słyszałem że rdzewieją :|
bananas
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 9-2015

01 Paź 2015, 21:05

Zdecydowanie Astra H jest ciekawszą czyt. nowocześniejszą propozycją. Nie jest skażona jeszcze tymi eko rozwiązaniami i nie przepłacasz jak w przypadku Audi (choć samo auto nie jest złe gdyby nie te ceny)
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota NCSV – niezwykłe kombi w stylu coupe
    Toyota NCSV to wyjątkowy samochód koncepcyjny, który posiada cechy charakterystyczne dla coupe, sedanów oraz… kombi! Został zaprojektowany dla 30-latków końca lat 90., którzy zafascynowani ...
    Kierowco, nie bądź drogowym recydywistą
    Ryzykowne zachowania użytkowników dróg mają negatywny wpływ na bezpieczeństwo ruchu drogowego i powodują wypadki ze skutkiem śmiertelnym. Jednak wciąż się zdarzają, często świadomie popełniane wielokrotnie. ...