Wyższe auto

05 Lip 2022, 10:45

Witajcie. Nie tak całkiem dawno chciałem kupić sobie Forda Mondeo Mk5 albo Forda Focus-a. Jednakże niestety są to auta, w których siedzi się nisko, co niestety w moim wieku z moimi schorzeniami nie jest dobre.
Dlatego muszę się rozglądać za samochodami, w których siedzi się wysoko.
Budżet do 90 tyś na sam samochód. Bez kosztów pozakupowych.
Wymagania to światła Full Led, światła automatyczne ( z czujnikiem naświetlenia ), automatyczne wycieraczki ( z czujnikiem deszczu ) system wspomagania parkowania ( auto samo parkuje tak jak np. Mondeo Mk5 ), system wspomagania ruszania pod górkę, bagażnik otwierany elektrycznie i systemem ruchu ( czyli przejedzie się nogą pod podwoziem i bagażnik się otwiera ), asystent pasa ruchu, system rozpoznawania znaków drogowych, klima dwustrefowa, dobrze b y było jakby był elektryczny ręczny ( tu chyba wymóg przy wspomaganiu ruszania pod górkę ). Fajnie jakby była skrzynia w automacie, ale nie koniecznie. Pojemność i moc silnika nie mają znaczenia ( jeżdżę spokojnie, jakieś startowanie spod świateł z impetem mnie nie bawi ), ale żeby był zrywny przy wyprzedzaniu ).
Pierwsze takie autko to wpadł mi w oko Peugeot 3008. Ma wszystkie te potrzebne mi bajery. Jakie jeszcze auta tego pokroju mają takie bajery?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

05 Lip 2022, 22:54

Zerknij na używaną Toyotę CH-R w lepszej wersji wyposażenia Prestige powinno być wszystko co wymieniłeś oprócz otwierania bagażnika przesuwając stopę pod zderzakiem.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

06 Lip 2022, 07:50

Ciekawa propozycja. Wygląd fajny, awangardowy. Do przemyślenia.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najlepsza taksówka na świecie? Hybryda!
    Był czas, gdy w Polsce, Niemczech i wielu innych krajach Europy na ulicach dominowały taksówki z silnikami Diesla, a jednym z najczęściej wybieranych samochodów był Mercedes W124. Dziś taksówkarze na ...