REKLAMA
Witajcie. Nie tak całkiem dawno chciałem kupić sobie Forda Mondeo Mk5 albo Forda Focus-a. Jednakże niestety są to auta, w których siedzi się nisko, co niestety w moim wieku z moimi schorzeniami nie jest dobre.
Dlatego muszę się rozglądać za samochodami, w których siedzi się wysoko.
Budżet do 90 tyś na sam samochód. Bez kosztów pozakupowych.
Wymagania to światła Full Led, światła automatyczne ( z czujnikiem naświetlenia ), automatyczne wycieraczki ( z czujnikiem deszczu ) system wspomagania parkowania ( auto samo parkuje tak jak np. Mondeo Mk5 ), system wspomagania ruszania pod górkę, bagażnik otwierany elektrycznie i systemem ruchu ( czyli przejedzie się nogą pod podwoziem i bagażnik się otwiera ), asystent pasa ruchu, system rozpoznawania znaków drogowych, klima dwustrefowa, dobrze b y było jakby był elektryczny ręczny ( tu chyba wymóg przy wspomaganiu ruszania pod górkę ). Fajnie jakby była skrzynia w automacie, ale nie koniecznie. Pojemność i moc silnika nie mają znaczenia ( jeżdżę spokojnie, jakieś startowanie spod świateł z impetem mnie nie bawi ), ale żeby był zrywny przy wyprzedzaniu ).
Pierwsze takie autko to wpadł mi w oko Peugeot 3008. Ma wszystkie te potrzebne mi bajery. Jakie jeszcze auta tego pokroju mają takie bajery?