REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Nie zawsze jest tak że kontrolka poinformuje Cie o aktualnym wypalaniu DPF przędzej zapali Ci się jak już będzie on zapchany. Jak możesz zaobserwować wypalanie tego filtra? Najlepiej obserwując chwilowe spalanie i obroty. Podczas jazdy ze stałą prędkością spalanie na pewno trochę wzrośnie 0,5-0,7L/100km, a podczas postoju np. na światłach w korku obroty powinny nieznacznie wzrosnąć przy przechodzeniu procedury wypalania.Auto9292 napisał(a):Czy może ostatnio chciał ''aktywnie'' a ja nie mam żadnych kontrolek, bo słyszałem niektóre auta nie są wyposażone w kontrolkę dpf i np skąd miałbym wiedzieć że on się wypala by kontynuować jazdę itp.
Takie odcinki to trochę mało, a tym bardziej że jedziesz pewnie z prędkościami które wymieniłeś na najwyższym biegu. Wtedy masz dosyć niskie obroty pewnie w okolicach 2tyś. obrotów lub niżej przy których procedura wypalania filtra raczej się uruchomi ale w ostateczności.Auto9292 napisał(a):Ostatnio dziennie 50km przejechane, nie raz dłuższe trasy. Ponoć te 15-20 minut jazdy szybszej powinno go wypalić. Głównie jeżdżę na drogach szybkiego ruchu ok 80-90 km/h.
Być może akurat robiłeś takie dystanse że część oleju która ubywała była uzupełniana paliwem niespalonym podczas wypalania DPF i wychodził Ci bilans na zeroAuto9292 napisał(a):od roku auto nigdy ani drgnęło jeśli chodzi o stan
Może nie do końca tak jest. Jeżdżąc dieslem z DPF na trasach rzędu 100km z obrotami będziesz miał dużo mniej problemów niż jeżdżąc tak samo na dystansach 25-30km. Trzeba by tu było dokładnie opisać jak działa układ DPFa wraz jego wypalaniem, jak długo nagrzewa się taki układ i jaka jest optymalna temperatura jego pracy i jaka powinna być przy wypalaniu. W skrócie jadąc z większymi obrotami szybciej uzyskasz potrzebną temperaturę do wypalania DPFa i dodatkowa dawka paliwa może być tu mniejsza przez co mniej będzie niespalonego paliwa dostawało się do oleju. Jeżdżąc w mieście ciężko jest utrzymać odpowiednią temperaturę podczas jego wypalania przez co dodatkowe dawki paliwa są większe więcej się go nie spala itd. może sobie tu już wydedukować jak to wygląda w dłuższym czasie.Auto9292 napisał(a):Jedno mnie dziwi, mówią niektórzy że diesel to nie benzyna że nie lubi obrotów wielkich , że te 1900-2000 to są optymalne, a jednak ten dpf takich nie lubi
Jaki masz przebieg? Auto z 2013 roku pewnie już trochę ma. Generalnie przy nowych autach do 100tkm raczej większych problemów nie uświadczysz nawet jeżdżąc na krótkich dystansach. Później dopiero zaczynają się problemy. Być może masz już dużo popiołu w filtrze DPF przez co wypala się często i tu regeneracja jego mogła by pomóc o ile tak jest.Auto9292 napisał(a):a mam auto 11 miesięcy i zrobiłem tera dokładnie sprawdziłem ponad 23 000km. Olej już 2 razy zmieniany bo zmieniam co 10 tyś. Auta to jakaś zmora, dbasz i g...o masz.
Kiedyś było inaczej nie było filtrów EKO i diesle były praktycznie nie do zajechania nawet w mieście. Niższe ciśnienia wtrysku itd. Auta które widziałeś pewnie miały jeszcze małe przebiegi. Dzisiaj już tak diesli u nich nie widać bo więcej jest hybryd.Auto9292 napisał(a):Pytanie jak diesla dają radę, będąc kiedyś za granicą 2 na 3 auta to diesle, golfy, skody, paski , hyundai itp, i nie ma baty by te starsze osoby co mulą te auta jeżdziły chociaż tyle co ja bo znam ludzi co dieslem robią 10 -12 tyś, i raz na rok olej zmieniają