Xenon HID coś z nim nie tak.

22 Mar 2009, 02:42

Witam, pierwszy moj post i problem, wiec proszę o wyrozumiałość więc tak, kupiłem xenon(H7 6000k) jakiś rok temu, miałem go chwile a aucie passacie b5, i działały bez problemu, ale jednak mi nie odpowiadaly i zmieniłem na normlane. Teraz mam moto, i chce je włożyć, lecz problem, sprawdzam w samochodzie pod aku, i nic, w przetwornicy tyka coś, i razem z tykaniem miga zarnik, tak z 4-6razy, czasem się oświeci na 2-3sekundy i zgasnie, potem znow cisza, nie świeci i nie tyka, odlacze plus i znow dam na aku i znow to samo tyka i cisza i tak caly czas...uzywałem go moze tydz, jak nie mniej, i tak cały czas lezał w szafie w domu nie uzywany ? Jaki może być problem gdyż one są praktycznie nie użwane.. ? dodam ze obie przetwornice i zarniki robia tak samo...

Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam.
yzf
Nowicjusz

• 23 Mar 2009, 21:23

moze poprostu kupiles tanie gowno bo za dobre trzeba troszke zaplacic
    kamilszczak01

24 Mar 2009, 02:37

Dobra tanie nie tanie, prawdziwy xsenon to wydatek paru tysięcy. Twoja odpowiedz nic tutaj nie wnosi.
    yzf
    Nowicjusz

24 Mar 2009, 11:24

elektronika klękła. Tak to jest jak się produkuje z tanich materiałów. Może np. rozcieknąć się kondensator i już po aparaturze. Musiałbyś być elektronikiem, żeby przy tym majstrować. W praktyce takie coś taniej jest wyrzucić niż naprawiać. Ze względów bezpieczeństwa odradzam majstrowanie przy tym sprzęcie. Polecam natomiast zakupić porządne żarówki, o ile się nie mylę była o nich dyskusja na forum, które są coś warte. A jak ci nie wystarczy, to jeszcze dołóż dalekosiężne i przeciwmgielne, to lepsze rozwiązanie i bardziej niezawodne.
    karlone
    Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk

24 Mar 2009, 13:17

Ale żeby siadła w obu naraz z takim samym rezultatem? mają może przeświecone ok 20h bo mało jeżdze autem, i do tej pory leżały nie włączane...bo zapalac to zapali mi żarnik, tylko miga a w przetwornicy tyka, oba mają ten sam efekt, a dodam że przedtem działały bez problemu.
    yzf
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
      Turbodoładowany, benzynowy silnik 1.6 DIG-T 163 KM
      Nissan rozszerza ofertę cenionego modelu Qashqai o wersję z zaawansowanym silnikiem benzynowym DIG-T 163. Nowy, czterocylindrowy, turbodoładowany silnik 1.6 jest zgodny z rygorystyczną normą emisji spalin EURO 6 i zapewnia ...