Xenon skrętny a nie skrętny w BMW E90 2005

20 Gru 2011, 10:30

Witam. Czy jeśli samochód ma opcję na przełączniku do świateł AUTO to znaczy, że ma xenony skrętne itp. jak to jest? I czy patrząc na samą lampę da się określić czy Xenon Dynamic jest skrętny czy nieskrętny?
Chcę kupić XENON tylko mam problem, bo widziałem lampę, ale jak mam sprawdzić czy ORINGI świecą na żółto czy na błękitno ( ja mam na żółto), bo nie chcę mieć jednego takiego a jednego takiego?
Bardzo proszę o podpowiedzi, bardzo mi na tym zależy.
jedrek
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

11 Maj 2015, 19:29

Witam!
Jeżeli na reflektorze pisze Ci Dynamic to oczywiście ,że jest on skrętny (Dynamic - Dynamiczny inaczej skrętny),a co do kupna tych reflektorów to polecałbym kupno od razu u jednego sprzedawcy dwóch reflektorów lewego i prawego , z tego samego auta czasem uda się wyłapać taką okazję.
mobileIS
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 64
Prawo jazdy: 18 05 2013
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: VW GOLF 3
Silnik: 1.8 KAT 90 KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994

13 Maj 2015, 09:04

jedrek napisał(a):itam. Czy jeśli samochód ma opcję na przełączniku do świateł AUTO to znaczy, że ma xenony skrętne

A nie oznacza to czasami funkcji automatycznych świateł dziennych?
Co do skrętnych lub zwykłych, to :
mobileIS napisał(a):Jeżeli na reflektorze pisze Ci Dynamic to oczywiście ,że jest on skrętny
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Alkohol przyczyną 25% ofiar na drogach
    Około 25% wszystkich ofiar śmiertelnych wypadków drogowych w Unii Europejskiej ma związek ze spożyciem alkoholu − wynika ze statystyk przedstawionych w raporcie Europejskiego Obserwatorium Bezpieczeństwa Ruchu ...