Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Nie ogarniam tej nowej technologii ale.... kradzieże auta na tzw. walizkę są bardzo popularne. Dla własnego bezpieczeństwa bym przykładał ten kluczyk ......Ktoś rozjaśni za i przeciw ?weteran45 napisał(a):2. Naciskam "start" i wyświetla mi się "przyłóż kluczyk do przycisku "start", a ja nie chciałbym za każdym wyjmować go z kieszeni. Czy jest możliwość zmiany ustawień kluczyka?
Jest druga opcja specjalne etui które blokuje fale kluczyka niestety też go trzeba z niego wyciągnąć. Plus jest taki że jak zbliżamy się do auta to go wyjmujemy z takiego etui i już nic więcej nie musimy robić bo chwytając za klamkę nam się otworzy no i przycisk start zadziała bez zbliżania kluczyka.bonifacy napisał(a):Ktoś rozjaśni za i przeciw ?
bonifacy napisał(a):Nie ogarniam tej nowej technologii ale.... kradzieże auta na tzw. walizkę są bardzo popularne. Dla własnego bezpieczeństwa bym przykładał ten kluczyk ......Ktoś rozjaśni za i przeciw ?
weteran45 napisał(a):Drodzy forumowicze, piszcie proszę na temat. Ja CHCĘ nosić kluczy!k w kieszeni
Przed chwilą odpowiadając w innym temacie przeglądałem instrukcję i z ciekawości spojrzałem pod względem tego kluczyka i bezprzewodowego łączenia. Znalazłem coś takiego jak oszczędzanie baterii w kluczyku i tą funkcję można włączyć naciskając odpowiednią kombinację przycisków na pilocie. Wygląda na to, że jak ją włączymy to kluczyk nie wysyła żadnych fal i wtedy tzw. kradzież na walizkę nie jest możliwa. W przypadku przywrócenia wysyłania fal przez kluczyk wystarczy wcisnąć dowolny przycisk.Rokiko napisał(a):Jest druga opcja specjalne etui które blokuje fale kluczyka niestety też go trzeba z niego wyciągnąć.
Baza z danymi technicznymi samochodów marki TOYOTA. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne TOYOTA