Yaris II, 2008 Filtr kabinowy i filtr powietrza

20 Kwi 2022, 19:13

Witajcie

Jakiego producenta filtry - kabinowy i powietrza - polecacie?
Pierwszy raz kupuję, więc nie wiem co wybrać tyle tego jest :D

Dziękuję !
MickeyM
Nowicjusz
Awatar użytkownika

21 Kwi 2022, 10:11

Filtr kabinowy najlepiej jak kupisz węglowy, tu nawet te tańsze sprawdzają się. Wymiana min. raz w roku przy dezynfekcji parownika.

W przypadku filtra powietrza możesz spojrzeć na np. Japan Parts, Mfilter, Filtron itp. Generalnie jak wymieniasz go co 10tkm to tu większego znaczenia nie będzie już się o tym przekonałem robiąc tak od dawna. Oczywiście nie kupuję najtańszych noname.

Na allegro masz dostępne zestawy filtrów i czasem warto się nimi zainteresować bo raz że komplet wychodzi taniej to często są dobrej jakości.

Co do wymiany filtra kabinowego masz na tu forum informację jak to zrobić wraz z filmikiem wymiana-filtra-kabinowego-toyota-yaris-p9-ii-1-3-vvti-vt101169.htm
Ostatnio edytowany przez Rokiko, 21 Kwi 2022, 13:18, edytowano w sumie 1 raz
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

21 Kwi 2022, 13:00

Ja osobiście proponuję Filtron-a albo Mann-a.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

21 Kwi 2022, 16:56

Dziękuję bardzo za odpowiedź i pomoc :)
MickeyM
Nowicjusz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Koncepcyjny uBox - samochód generacji Z
    Toyota i zespół studentów Uniwersytetu Clemson przedstawili uBox, samochód koncepcyjny zaprojektowany z myślą o młodych właścicielach start-upów. Współpraca uczelni z dużym partnerem biznesowym ...