Za 10 tys? Za 36 tys? na taxi

30 Cze 2010, 16:26

Z tym że ludzie nie będą chcieli wsiadać to też jest trochę prawdy, są ludzie i ludziska, ale generalnie jak się zamawia przez tel to się nie wybiera tylko jedzie, a jak się wsiada na mieście to trzeba być niedowartościowanym żeby biegać i szukać BMW tylko po to żeby się 20 minut przejechać. Nie ma co się pchać w jakieś Dacie i inne badziewia bo to się nadaje dla rodziny która mało jeździ, a nie na intensywnie eksploatowany samochód. Do czegoś takiego to polecam Passata B5 po liftingu diesla. Kurde pokochałem ten samochód, nie miałem go długo bo niestety doszczętnie go rozbiłem, ale jeździło mi się nim rewelacyjnie jak na takie pieniądze. Wiadomo to nie jest S-klasa, ale stosunek ceny do jakości jest bardzo dobry.

PS. Zaraz mnie znawcy obsypią tu komentarzami, że Passat ma złe zawieszenie :roll: A Dacia to co? Czołg na polskie drogi?
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

30 Cze 2010, 16:34

Dacia akurat pod względem bezawaryjności i trwałości wypada bardzo dobrze :smile: popatrz na statystyki bezawaryjności, wyniki testów długodystansowych i badania poziomu zadowolenia np. http://moto.pl/MotoPL/1,88571,8072660,B ... Dacia.html .
W ogóle dziwi mnie mentalność polaków, Niemcy czy Francuzi choć są społeczeństwami dużo bogatszymi nie mają kompleksów i nie wstydzą sie jeździć Dacią a u nas?
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

30 Cze 2010, 16:36

No i skończy się na E klasie, W124 albo innej "beemce". :mrgreen:
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

30 Cze 2010, 17:06

Nie chodzi o żadne kompleksy, to nie chodzi o znaczek na masce. Kurde co z tego że ta Dacia będzie nowsza jak wsiadasz do niej i masz poczucie tandety, tak jak w Daewoo, czy jakiś Tatach, czujesz że jedziesz kiepskim samochodem, nie masz w podstawowej wersji żadnych udogodnień, technologicznie pozostają daleko w tyle, no można by długo wymieniać różnice między Dacią a np Mercedesem czy BMW, to różne klasy aut i praktycznie jedyną przewagą Dacii nad takim choćby Mercedesem są pieniądze.
Kierunkowskaz
Zaawansowany

30 Cze 2010, 17:38

Mercedes dobra rzecz. W BMW jakoś bym się nie pchał. Ale na twoim miejscu popytał bym kumpli spod słupka co by ci radzili. Oni są najbardziej obeznani w temacie. Jak dobrze z nimi żyjesz to na pewno ci dobrze doradzą. Mam na koniec jeszcze jedna propozycje .Oczywiście z używanych , bo na twoim miejscu przy takiej kasie nie pchałbym się w nówkę ze salonu tylko tka jak pisałem albo próbny albo używkę kompletną. A o to moje propozycje:
-trojaczki ( Alhambra, Galaxy, Sharan)
-Seat Toledo II 1,9TDI
betra
Początkujący

30 Cze 2010, 17:40

I rocznik... ja wsiadam zwykle do pierwszej lepszej albo tam gdzie najtaniej się ktoś zgodzi jechać... tak wypada ogólnie, ale większość ludzi ma to w d... i NAWET NIE OBSRA takiego Logana itp., bo to już lepiej wsiąść do jakiegoś Focusa, o BMW czy MB nie wspominam nawet.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi Pajero Dakar
    Mitsubishi Pajero 2012 DAKAR otrzymał turbodoładowaną, 200-konną jednostkę napędową o pojemności 3,2 litra, spełniającą normy EURO5 z zamkniętym filtrem cząstek stałych DPF w standardzie. Dzięki zmodernizowanej jednostce ...

30 Cze 2010, 17:45

Jak biore taxówke w miescie z postoju gdzie w krakowie w centrum w piatkowy/sobotni wieczór na postoju potrafi stać 25 taxówek i mam wo wyboru wsiadac do Poloneza, Golfa III i Merca E klasy to naturalnie wsiadam do najwygodniejszego, zwłaszcza ze za kazdy z nich płace tyle samo. Prawda jest taka, że BMW nawet z początku lat 90 będzie wygodniejsze i lepiej wyposazone i przedewszystkim większe niż nowiutki Logan za 36tyś.
STI 440hp / 660NM
RS4 B7 Avant 420hp
Legacy 3.0 Spec B 245hp
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

30 Cze 2010, 17:52

Trudno się z Wami nie zgodzić. Choć dalej nie rozumiem pogardy do Dacii.
Tyle, że autor nie chcę ładować zbyt wielu pieniędzy w samochód a stare BMW i Mercedes to potencjalne skarbonki.
Sztuką kompromisu możesz poszukać jakiegoś w miarę świeżego kompakta.
To byłby wg. mnie najleszy wybór.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2000

30 Cze 2010, 17:54

Ale czemu moja propozycja nie przeszła? Passat to nie tandeta, ani nie luksus, to kompromisowe rozwiązanie. I często można spotkać jako taksówkę, przynajmniej w Warszawie widuję.
Kierunkowskaz
Zaawansowany

30 Cze 2010, 18:20

[link do oferty na Allegro wygasł]
^^takie cos bd lepsze od passata
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

30 Cze 2010, 18:22

U mnie na mieście oprócz wiadomo BMW,VW widuje też ostatnio żółtą Albe i powiem szczerze już bym ją wolał niż Dacie.Ta troche daleko ale wygląda ciekawie
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2012

30 Cze 2010, 21:54

Sandero jest ladna. W cenie logana

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=VuiIxLrawjk[/youtube]

tylko wizualnie tak jak by zbyt mala - w srodku jest takie jak tamten drugi no i mniejszy bagaznik
Ostatnio edytowany przez TaxowkarzKRK, 01 Lip 2010, 00:18, edytowano w sumie 1 raz
TaxowkarzKRK
Nowicjusz

Miejscowość: Krakow

30 Cze 2010, 22:43

TaxowkarzKRK napisał(a):Sandero jest ladna. W cenie logana

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

tylko wizualnie tak jak by zbyt mala - w srodku jest takie jak tamten drugi no i mniejszy bagaznik

albo kia cee'd z 2009 skoro szukasz sandero to widac HB tez moze byc
JerzyB333
Stały forumowicz

30 Cze 2010, 22:58

No nad Kią tez można pomyśleć tylko za te pieniądze znajdzie dobry egzemplarz??
np [link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2012

30 Cze 2010, 23:17

barol91 napisał(a):No nad Kią tez można pomyśleć tylko za te pieniądze znajdzie dobry egzemplarz??
np [link do oferty na Allegro wygasł]

skoro przyzwoity ceed w salonie koasztuje 50-55 tys to mozna poszukac dwulatka(ma 7 lat gwar) chociaz lepszy dla taksowkarza bylby i30(gwar 5 lat ale bez limitu km :cool: )
jechalem i30 ostatnio z tylu i mimo moich 186 cm bylo calkiem duzo miejsca
JerzyB333
Stały forumowicz