Za 10 tys? Za 36 tys? na taxi

01 Lip 2010, 07:08

barol91 napisał(a):No nad Kią tez można pomyśleć tylko za te pieniądze znajdzie dobry egzemplarz??
np [link do oferty na Allegro wygasł]

Kia Ceed jak najbardziej ale osobiście nie jeździł bym samochodem, którym jeżdżą gliniarze :mrgreen: A co do tej konkretnej z linku to jeśli jest pewny to ok, można by się przejechać ale jak kolega może wie a może i nie, Gorlice i okolice to w tym regionie jeden z większych zagłębi prywatnych importerów powypadkowych samochodów i sprzedawania po miesiącu jako bezwypadkowy. Polecam przejechać się w piątek wieczorem w tamtych okolicach, łatwo spotkać auta z lawetą jadącego w stronę Gorlic bądź okolic. Widziałem na lawecie na parkingu kiedyś jak tam byłem Sharana tak rozwalonego, że po tyle dopiero go poznałem z ciekawości spisałem sobie numer z samochodu. Za dwa miesiące niespełna, ten sam sharan na allegro stał bezwypadkowy itd.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

01 Lip 2010, 10:58

No i padła ciekawa propozycja mianowicie Hyundai i30,pochwale sie mialem przyjemność ostatnio sie nim powozić i zgadzam sie z wypowiedzą wyżej że ma dużo miejsca w środku i myśle że jako taxi by było dobre.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

01 Lip 2010, 11:39

Mi tez sie podoba.

Tylko najtansza wersja nowego diesla to 55 tysiecy zlotych (benzyniak 48)

A jak uzywane auto to chyba tylko passat.

A co myslicie o Volkswagenie Bora, zalozmy jakims kolo rocznika 2000 1.6 100koni na gaz?
TaxowkarzKRK
Nowicjusz

Miejscowość: Krakow

01 Lip 2010, 11:46

W i30 masz 5lat gwarancji więc jakiegoś 3latka możesz kupić i zostaje Ci jeszcze 2lata.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

01 Lip 2010, 12:27

Bora to golf z bagażnikiem. 1.6 na gazie hmm chyba wolałbym kupić 1.9 TDI 110 konnego bądź 2.0 w benzynie i do tego LPG.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

01 Lip 2010, 21:52

Na gazie przejechanie 100km wyniesie taniej, to w przypadku taksówki ważne.
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kierowco, uważaj na pracowników drogowych
    Okazuje się, że bycie pracownikiem drogowym nie należy do najbezpieczniejszych sposobów zarobkowania. Poważne zagrożenie dla tych osób stanowią… kierowcy, którzy ignorują ostrzegawcze oznakowanie ...