Za 10 tys? Za 36 tys? na taxi

01 Lip 2010, 08:08

barol91 napisał(a):No nad Kią tez można pomyśleć tylko za te pieniądze znajdzie dobry egzemplarz??
np [link do oferty na Allegro wygasł]

Kia Ceed jak najbardziej ale osobiście nie jeździł bym samochodem, którym jeżdżą gliniarze :mrgreen: A co do tej konkretnej z linku to jeśli jest pewny to ok, można by się przejechać ale jak kolega może wie a może i nie, Gorlice i okolice to w tym regionie jeden z większych zagłębi prywatnych importerów powypadkowych samochodów i sprzedawania po miesiącu jako bezwypadkowy. Polecam przejechać się w piątek wieczorem w tamtych okolicach, łatwo spotkać auta z lawetą jadącego w stronę Gorlic bądź okolic. Widziałem na lawecie na parkingu kiedyś jak tam byłem Sharana tak rozwalonego, że po tyle dopiero go poznałem z ciekawości spisałem sobie numer z samochodu. Za dwa miesiące niespełna, ten sam sharan na allegro stał bezwypadkowy itd.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

01 Lip 2010, 11:58

No i padła ciekawa propozycja mianowicie Hyundai i30,pochwale sie mialem przyjemność ostatnio sie nim powozić i zgadzam sie z wypowiedzą wyżej że ma dużo miejsca w środku i myśle że jako taxi by było dobre.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

01 Lip 2010, 12:39

Mi tez sie podoba.

Tylko najtansza wersja nowego diesla to 55 tysiecy zlotych (benzyniak 48)

A jak uzywane auto to chyba tylko passat.

A co myslicie o Volkswagenie Bora, zalozmy jakims kolo rocznika 2000 1.6 100koni na gaz?
TaxowkarzKRK
Nowicjusz

Miejscowość: Krakow

01 Lip 2010, 12:46

W i30 masz 5lat gwarancji więc jakiegoś 3latka możesz kupić i zostaje Ci jeszcze 2lata.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

01 Lip 2010, 13:27

Bora to golf z bagażnikiem. 1.6 na gazie hmm chyba wolałbym kupić 1.9 TDI 110 konnego bądź 2.0 w benzynie i do tego LPG.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

01 Lip 2010, 22:52

Na gazie przejechanie 100km wyniesie taniej, to w przypadku taksówki ważne.
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)