ZA DUŻE CIŚNIENIE W CHŁODNICY I BRAK OGRZEWANIA

31 Sty 2012, 17:10

Witam. Od pewnego czasu mam problem ze swoim peugeotem 405, który polega na braku ciepłego powietrza nawet gdy auto ma 110 stopni a do tego ostatnio wywaliło mi nawet korek spustowy w chłodnicy (do spuszczania płynu). Dodam jeszcze do tego, że chłodnica, termostat i pompa wody są nowe (mają max 3 miesiące). Doradźcie jaka może być przyczyna tak dużego ciśnienia w chłodnicy i braku grzania.
krystian23
Obserwowany

Prawo jazdy: 06 08 2009
Auto: peugeot 405 GL

31 Sty 2012, 18:00

z opisu wynika żę wydmuchana uszczelka głowicy i kompresja ..z cylindra/ów idzie w układ chłodzenia :( głowica w góre
sprawdz czy nie masz jeszcze emulsji w oleju -
przyjacielscy sąsiedzi ??? zakłamani agresorzy, mija 75 lat od ciosu w plecy - im sie znów marzy wypad w Europę , nawet jakby miały zginąć tysiące podwładnych, nieważne wyśle się następnych
sympatyk
Zaawansowany

Miejscowość: na skraju grodu
Prawo jazdy: 15 09 1976
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Freelander e picc. scuderia
Silnik: Otto 95÷121
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

31 Sty 2012, 18:25

Jakiś czas temu to sprawdzałem i w oleju nie ma ani śladu płynu chłodniczego ale sprawdzę to jeszcze dziś dla pewności.
krystian23
Obserwowany

Prawo jazdy: 06 08 2009
Auto: peugeot 405 GL

31 Sty 2012, 22:43

Albo uszczelka ewentualnie pęknięta głowica.Nie raz tylko kompresja dostaje się do układu chłodzenia /płyn i olej jest bez dodatków/wyrzuca płyn, układ się zapowietrza i jest problem.
kant95
Zaawansowany

Miejscowość: lublin
Prawo jazdy: 01 01 1981
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Chrysler Voyager
Silnik: 2.5
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochody ciężarowe kontra osobowe - kolizje i wypadki
    W 2018 r. w wypadkach z udziałem samochodu ciężarowego o masie powyżej 3,5 t w Unii Europejskiej zginęło 3310 osób. Połowa ofiar takich zdarzeń to osoby podróżujące autami osobowymi(1), dlatego kierowcy tych ...
    BMW Z9 Convertible 2000
    Projekt BMW Z9 Convertible skupia się przede wszystkim wokół wnętrza, które ma ułatwiać podróżowanie i pozwolić kierowcy skoncentrować się na wykonywaniu podstawowych zadań poprzez wykorzystanie technologii ...