Za około 50 tys, volvo c30, małe bmw czy inne?

03 Maj 2011, 21:20

Witam, bardzo prosze o pomoc. chcę kupić samochód za około 50tys (co najwyżej + 5tys).

maximum 4-letnie, niewielkie, najlepiej 3-drzwiowe, ładne i zgrabne, dla kobiety, lubie oryginalne auta, nie widze sie np. w oplu czy suzuki.
teraz mam volkswagen beetle 2.0 benzyna, jakies 140 koni mechanicznych i nie chciałabym słabszego niz moje obecne auto.
zastanawiam sie poważnie nad volvo c30 i bmw 116 seria 1. nie są zbyt mocne ale chociaż mniej palą.
Sama nie wiem , które lepsze, a moze ma ktos jakies inne sugestie? serdecznie pozdrawiam
Zana
Nowicjusz

Miejscowość: kraków

03 Maj 2011, 21:28

To ja z tych 2 polecam BMW. Auto z napędem na tył da więcej frajdy z jazdy i wg mnie auto jest lepsze i bardziej dopracowane mechanicznie.
A może taka Alfę? Oferta przykładowa: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

03 Maj 2011, 21:32

Unikaj 116 bo to najmniej udany motor w tym modelu.
I BMW i Volvo da Ci sporo frajdy z jazdy.
Ja bym dorzucił do tego astre gtc, mini po 2006, alfe mito i citroena ds3

2.0 benz w beatle to chyba 8v wiec 115(116) km :razz:
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

03 Maj 2011, 21:48

A moim zdaniem lepsze Volvo. Samochód bardziej stylowy od oklepanego BMW, wnętrze i konsola centralna wydają się przyjemniejsze. Ogólnie z obu samochodów powinnaś być zadowolona. Z takich większych różnic to jak już wspomniał fiko7 w BMW napęd na tył, natomiast Volvo posiada napęd na przód. Warto również dodać, że bagażnik w Volvo jest jednak dość znacznie mniej funkcjonalny od BMW.

BTW W New Beetle nie ma benzyny 2.0 o mocy 140KM, jest 2.0 o mocy 115KM. Chyba, że chodziło ci o 1.8T 150KM.

A co powiedziałabyś na nowy samochód np. Alfę Romeo MiTO
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

czy używaną Lancie Deltę
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Libre
Aktywny

Miejscowość: Sosnowiec
Auto: Seat Ibiza

03 Maj 2011, 21:54

ta alfa tez jest super, ale moja sąsiadka ma prawie identyczną, rok 2008 i narzekala ze coś z nią szwankuje. poza tym nie chciałabym takiego samego.
btw. moze 116km, kto mi kiedys powiedzial, ze mam ze 140 wiec tak myslalam, sprawdze :)
bardzo prosze o dalsze opinie i sugestie, dziekuje i pozdrawiam

[ Dodano: 3 Maj 2011, 23:59 ]
przeglądam te oferty i zastanawiam sie nad takim
[link do Otomoto wygasł]
jak sie przesiąde z auta 115KM na takie o mocy 230KM, to hmm, ciężko? duza różnica? bo ja jeżdze dopiero rok :)
Zana
Nowicjusz

Miejscowość: kraków

04 Maj 2011, 19:26

słaby jestem z aut z USA ale wiem że 99% aut to powypadkowe i to poważnie ,trzeba w carfaxie sprawdzić i będziesz wiedzieć ile nawet mandatów było wystawionych
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nocne przymrozki to zmora kierowców
    Nawet niewielkie przymrozki potrafią być zagrożeniem dla bezpieczeństwa jazdy. Zjawisko to może negatywnie wpływać na widoczność oraz zwiększać ryzyko poślizgu. Spadek temperatury powietrza poniżej zera może nagle skomplikować ...
    Niebezpieczny zakręt - jak go pokonać bezpiecznie?
    Choć jazda po łuku należy do podstawowych i niezbędnych umiejętności każdego kierowcy, to nie zawsze kończy się szczęśliwie. W 2017 r. w wypadkach w zakręcie zginęło 466 osób. Jak pokonywać zakręty oraz o czym pamiętać ...

05 Maj 2011, 11:57

A co sądzisz o ładnym i zadbanym Audi a3 w dieslu? Myślę ze to rozsądna propozycja,bardzo fajny samochód. Chciałem dać też pomysł z Honda Civic,ale nie wiem czy Wam sie podobają.
Bopss
Nowicjusz

Miejscowość: Suwałki