Za około 50 tys, volvo c30, małe bmw czy inne?

03 Maj 2011, 21:20

Witam, bardzo prosze o pomoc. chcę kupić samochód za około 50tys (co najwyżej + 5tys).

maximum 4-letnie, niewielkie, najlepiej 3-drzwiowe, ładne i zgrabne, dla kobiety, lubie oryginalne auta, nie widze sie np. w oplu czy suzuki.
teraz mam volkswagen beetle 2.0 benzyna, jakies 140 koni mechanicznych i nie chciałabym słabszego niz moje obecne auto.
zastanawiam sie poważnie nad volvo c30 i bmw 116 seria 1. nie są zbyt mocne ale chociaż mniej palą.
Sama nie wiem , które lepsze, a moze ma ktos jakies inne sugestie? serdecznie pozdrawiam
Zana
Nowicjusz

Miejscowość: kraków

03 Maj 2011, 21:28

To ja z tych 2 polecam BMW. Auto z napędem na tył da więcej frajdy z jazdy i wg mnie auto jest lepsze i bardziej dopracowane mechanicznie.
A może taka Alfę? Oferta przykładowa: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

03 Maj 2011, 21:32

Unikaj 116 bo to najmniej udany motor w tym modelu.
I BMW i Volvo da Ci sporo frajdy z jazdy.
Ja bym dorzucił do tego astre gtc, mini po 2006, alfe mito i citroena ds3

2.0 benz w beatle to chyba 8v wiec 115(116) km :razz:
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

03 Maj 2011, 21:48

A moim zdaniem lepsze Volvo. Samochód bardziej stylowy od oklepanego BMW, wnętrze i konsola centralna wydają się przyjemniejsze. Ogólnie z obu samochodów powinnaś być zadowolona. Z takich większych różnic to jak już wspomniał fiko7 w BMW napęd na tył, natomiast Volvo posiada napęd na przód. Warto również dodać, że bagażnik w Volvo jest jednak dość znacznie mniej funkcjonalny od BMW.

BTW W New Beetle nie ma benzyny 2.0 o mocy 140KM, jest 2.0 o mocy 115KM. Chyba, że chodziło ci o 1.8T 150KM.

A co powiedziałabyś na nowy samochód np. Alfę Romeo MiTO
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

czy używaną Lancie Deltę
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Libre
Aktywny

Miejscowość: Sosnowiec
Auto: Seat Ibiza

03 Maj 2011, 21:54

ta alfa tez jest super, ale moja sąsiadka ma prawie identyczną, rok 2008 i narzekala ze coś z nią szwankuje. poza tym nie chciałabym takiego samego.
btw. moze 116km, kto mi kiedys powiedzial, ze mam ze 140 wiec tak myslalam, sprawdze :)
bardzo prosze o dalsze opinie i sugestie, dziekuje i pozdrawiam

[ Dodano: 3 Maj 2011, 23:59 ]
przeglądam te oferty i zastanawiam sie nad takim
[link do Otomoto wygasł]
jak sie przesiąde z auta 115KM na takie o mocy 230KM, to hmm, ciężko? duza różnica? bo ja jeżdze dopiero rok :)
Zana
Nowicjusz

Miejscowość: kraków

04 Maj 2011, 19:26

słaby jestem z aut z USA ale wiem że 99% aut to powypadkowe i to poważnie ,trzeba w carfaxie sprawdzić i będziesz wiedzieć ile nawet mandatów było wystawionych
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochodem na narty - o czym trzeba pamiętać?
    Rozpoczął się okres ferii zimowych, a tym samym rodzinnych wyjazdów na narty. Jeżeli taka podróż ma odbyć się samochodem, warto zastanowić się nad sposobem przetransportowania nart, a także przygotować się do ...
    (Nie) zdążyć przed szlabanem - przejazd kolejowy
    Pokonywanie przejazdu kolejowego nie należy do najtrudniejszych manewrów, o ile robi się to z głową. W razie nieuwagi grozi nam bowiem między innymi znalezienie się w aucie pomiędzy opuszczonymi rogatkami. W momencie, ...

05 Maj 2011, 11:57

A co sądzisz o ładnym i zadbanym Audi a3 w dieslu? Myślę ze to rozsądna propozycja,bardzo fajny samochód. Chciałem dać też pomysł z Honda Civic,ale nie wiem czy Wam sie podobają.
Bopss
Nowicjusz

Miejscowość: Suwałki