Fiat Punto Evo Estiva czy Toyota Yaris?

05 Maj 2011, 02:55

Witajcie forumowicze, zmieniam samochód z Fiata Pandy 1.2 Dynamic 2006 na coś nowszego. W salonach zaproponowano mi Fiata Punto Evo Estiva Blue&me 1.4 77 KM rocznik 2010 oraz Toyotę Yaris Premium 1.33 99 KM rocznik 2010 (samochód testowy). Jeżdżę codziennie 60 km do pracy, proponowane autka to wypadkowa mojego budżetu, pozostawienia samochodu w rozliczeniu oraz propozycji dilerów. Proszę o konstruktywne opinie, ponieważ mam problem z wyborem a czasu niewiele, proponowane autka różnią się detalami, co powoduje,że ciężko mi samej zdecydować, które lepsze.
Magdu
Nowicjusz

Miejscowość: Szamotuły

05 Maj 2011, 09:47

A które wizualnie bardziej Ci się podoba? Wg mnie Punto jest najładniejsze właśnie na nie zwróciłbym szczególną uwagę. Yaris też nie jest złym wyborem,silnik bardzo ekonomiczny i zarazem dynamiczny. Mój faworyt to mimo wszystko Punto,dobra wersja wyposażeniowa.
Ostatnio edytowany przez Tlumiki, 06 Maj 2011, 01:11, edytowano w sumie 1 raz
Tlumiki
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

05 Maj 2011, 10:18

Silnik w Yarisie nie jest ani dynamiczny ani ekonomiczny. Do tego wnętrze plastik fantastik... Punto jest zdecydowanie lepsze!
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

05 Maj 2011, 10:26

Moge potwierdzić Yaris nie jest za dobrze wykonana w środku :)
A do tego te silniki niby 1.3 i 6 biegowa skrzynai ma 100 km ale mało dynamiczne to jest, Bierz punto ;)

P.S spalanie tez jest sporawe jak na taki mały samochów (yaris)
Diablonik
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

05 Maj 2011, 11:55

Fakt że Yaris to w środku wielki plastik,ale jeżeli chodzi o ekonomię to nie ma sobie równych,spalanie wychodzi rewelacyjne. Ale wizualnie samochód bardzo mi się nie podoba i najlepiej zrobisz kupując Punto.
Bopss
Nowicjusz

Miejscowość: Suwałki