[60K] Zabawka

16 Paź 2015, 22:55

Dobry wieczór, poprzedni projekt sprzedany i potrzebuję czegoś nowego ;]
Mieszkam w Krk, na codzień poruszam się komunikacją miejską, samochodu używam parę razy w roku na jakąś trasę 300-400km a poza tym raz na jakiś czas wieczorami kiedy wybieram się w rejony gdzie nocne nie kursują. Może baardzo okazjonalne upalanie na torze - roczne przebiegi grubo poniżej 5k. Mały samochód, nadwozie najlepiej coupe lub cabrio, 2/4 miejscowe, o ciekawym niecodziennym wyglądzie. Nie zależy mi na praktyczności, wystarczy że do bagażnika wejdą jakieś zakupy i mała torba podróżna. FWD/AWD/RWD, rybka. Najważniejsze wymaganie - bardzo dobre prowadzenie, 170KM+, ma dawać radość z jazdy. Rocznik nie ma znaczenia, ABSy i inne protezy mile widziane, szczególnie jeśli istnieje możliwość ich czasowego odłączenia(ale nie jest to wymagane). Spalanie poniżej 12l przy spokojnej jeździe. Dosyć niezawodne żebym mógł jeździć bez strachu że zaraz padnie. Będzie użytkowane tylko wiosna-jesień, na zimę mam wóz którego mi nie żal na tą naszą sól ;]
Dopamine
Aktywny

Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Elise k20z4 in progress
Silnik: K20Z4
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

16 Paź 2015, 23:13

Kupuj sercem :) Ja w takim budżecie kupowałbym jakiegoś Japońca, Nissana 350Z/Skyline/ Toyotę Suprę/Celice po swapie, Mazdę RX-8 po swapie... Ale ja to zboczony jestem :)
Żółtek
Aktywny

Prawo jazdy: 06 08 2015
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: C5 mk1
Silnik: 2.0 136KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Liftback
Rok produkcji: 2002

16 Paź 2015, 23:26

Wyjątkowo wrzucę Opla :mrgreen: [link do oferty na Allegro wygasł] lub też taką szlifierkę [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Gdybym jednak robił takie małe przebiegi i miał tyle kasy chyba zaryzykował bym kupno takiej Kuwetki :oops: [link do oferty na Allegro wygasł]
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

17 Paź 2015, 12:49

Celica - są już dwie na mojej ulicy, także odpada
Corvetta piękna sprawa, ale na mój gust nieco za mocna - już 300 koni w brz uznawałem za lekko przydużą wartość. + Ten Check Engine mnie trochę martwi :P
350z odpada, dopiero 370z trafia w mój gust ale to nie ten budżet. Podobnie supra(IV) i skyline(R34), w tej cenie raczej ciężko.
Opel? Apage Satanas ;]

Najbardziej podchodzi mi szlifierka i mazda, obie mają to coś ;] Jeśli chodzi o awaryjność, która może sprawiać większe problemy przy moich przebiegach? Dodatkowo jak to jest z cenami części do mazdy, niższe czy wyższe od hondy?
Dopamine
Aktywny

17 Paź 2015, 14:44

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Ogólnie Accord 2.4 np.
Coś od Infiniti.
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

17 Paź 2015, 15:33

A ja Ci zaproponuje mitsu evo 7-9 :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak zaplanować powrót z wakacji?
    Wracając z urlopu samochodem należy zadbać o odpowiedni odpoczynek, zaplanować postoje i utrzymywać prędkość zgodną z przepisami. Odpowiedni odpoczynek Kierowca powinien być wypoczęty i wyspany. Najlepiej podróż wcześniej ...

18 Paź 2015, 11:52

to jak evo to i Subaru Impreza z pięknie bulgoczącym bokserem :mrgreen:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

18 Paź 2015, 13:57

dzida napisał(a):to jak evo to i Subaru Impreza z pięknie bulgoczącym bokserem

Ja lubię bulgotanie w żołądku z tytułu walenia w plecy :D a tu niestety evo nie ma konkurencji... :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota

26 Paź 2015, 10:18

Cóż, pojeździłem pomacałem i dalej nie wiem :(
Accorda nie chcę, są już 2dwa (VII i VIII) w rodzince ;]
Pooglądałem parę evo w tym budżecie, niestety wszystkie z bardzo niepewną przeszłością - niestety za ładną sztukę trzeba jednak wyłożyć więcej.
Imprez nie oglądałem, średnio design do mnie trafia(+ kiedyś coś słyszałem o obracających się panewkach, o którą generację chodziło?)

Swoją drogą dla ubezpieczycieli parę lat 300+ konnym rwd nic nie znaczy, dalej jestem młodociany bardzo niedoświadczony :roll:
Dopamine
Aktywny

26 Paź 2015, 11:45

blackmeritum napisał(a):(+ kiedyś coś słyszałem o obracających się panewkach, o którą generację chodziło?)

silnik 2,5 impreza GD
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

07 Lis 2015, 16:57

Niestety jestem zmuszony podbić...
Remont domu pochłania dużo więcej pieniędzy niż myślałem przez co jestem zmuszony obniżyć budżet do 40 tysięcy, co niestety wyklucza większość dotychczasowych propozycji :( I tutaj moje pytanie, czy jest szansa na znalezienie czegoś co spełnia moje wymagania czy jednak muszę je obniżyć?
Dopamine
Aktywny

07 Lis 2015, 19:44

[link do gieldaklasykow.pl wygasł]
qba1500