Zaduże spalanie w cc 700 zawory??

02 Lip 2008, 17:17

Kod: Zaznacz wszystko
[Aby wyświetlić zawartość tego pola musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
lukasz1985
Nowicjusz

• 02 Lip 2008, 17:40

Najpierw sprawdź filtry - szczególnie powietrza. Jak masz go zapchanego to może Ci dużo spalić. Poza tym sprawdź też świece.
    Jak to wszystko będzie dobre, to przyczyną może być gaźnik, np. zbyt bogaty skład mieszanki.

A tak w ogóle to jaki masz gaźnik?
    Ostrożność nie jest tchórzostwem.
    Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
    Martoro
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

02 Lip 2008, 18:12

Kod: Zaznacz wszystko
    [Aby wyświetlić zawartość tego pola musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
    lukasz1985
    Nowicjusz

02 Lip 2008, 18:18

Zbyt bogaty skład znaczy, że za dużo jest paliwa w stosunku do powietrza. Aisany były najgorszymi gaźnikami w cinquecento - bardziej skomplikowane od Webera i Fosa i znacznie częściej się psuły
    Martoro
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

02 Lip 2008, 18:45

hmmmm no wcale mnie nie pocieszyłes ale dzieki :D no to teraz już niewiem co zrobić mam może uszczelki w tym gaźniku wymienie niewim co poradzisz ,czy dać go do naprawy :?
    lukasz1985
    Nowicjusz

02 Lip 2008, 19:09

Ja mam Fosa i na Aisanie się dokładnie nie znam, więc Ci niestety nie doradzę. Jeśli masz w pobliżu mechanika to możesz z nim pogadać o problemie, ewentualnie spróbować samemu rozwiązać korzystając przykładowo z książki "Obsługa i naprawa cinquecento" lub z serii "Sam naprawiam"

A tak w ogóle to ile Ci teraz pali?
    Martoro
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
      Zmęczenie, sen - przyczyny wypadków drogowych
      Zmęczenie to prawdopodobnie najbardziej bagatelizowany czynnik wśród przyczyn wypadków drogowych, ponieważ jego rzeczywisty udział jest trudny do zmierzenia. Szacuje się, że zmęczenie ma wpływ na nawet 30% wypadków ...

02 Lip 2008, 19:25

no teraz to ponad 6 przez ten gażnik wczesniej z 3,4 miesiące temu jak jechałem do warszawy na trasie mi spalił ok 4-4,5l/100km w miescie ok 5,5 przy dużym ruchu
    lukasz1985
    Nowicjusz

02 Lip 2008, 20:19

koniec tematu z mojej strony pozdrawiam
    lukasz1985
    Nowicjusz