Najpierw sprawdź filtry - szczególnie powietrza. Jak masz go zapchanego to może Ci dużo spalić. Poza tym sprawdź też świece.
Jak to wszystko będzie dobre, to przyczyną może być gaźnik, np. zbyt bogaty skład mieszanki.
A tak w ogóle to jaki masz gaźnik?
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Zbyt bogaty skład znaczy, że za dużo jest paliwa w stosunku do powietrza. Aisany były najgorszymi gaźnikami w cinquecento - bardziej skomplikowane od Webera i Fosa i znacznie częściej się psuły
hmmmm no wcale mnie nie pocieszyłes ale dzieki no to teraz już niewiem co zrobić mam może uszczelki w tym gaźniku wymienie niewim co poradzisz ,czy dać go do naprawy
Ja mam Fosa i na Aisanie się dokładnie nie znam, więc Ci niestety nie doradzę. Jeśli masz w pobliżu mechanika to możesz z nim pogadać o problemie, ewentualnie spróbować samemu rozwiązać korzystając przykładowo z książki "Obsługa i naprawa cinquecento" lub z serii "Sam naprawiam"
A tak w ogóle to ile Ci teraz pali?
Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
Zmęczenie, sen - przyczyny wypadków drogowych Zmęczenie to prawdopodobnie najbardziej bagatelizowany czynnik wśród przyczyn wypadków drogowych, ponieważ jego rzeczywisty udział jest trudny do zmierzenia. Szacuje się, że zmęczenie ma wpływ na nawet 30% wypadków ...
no teraz to ponad 6 przez ten gażnik wczesniej z 3,4 miesiące temu jak jechałem do warszawy na trasie mi spalił ok 4-4,5l/100km w miescie ok 5,5 przy dużym ruchu
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.