Zadymianie/Przyciemnianie reflektorów

23 Sty 2009, 11:40

Witam

Chciałbym przyciemnić tylne reflektory, jednak nigdy tego nie robiłem i kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać.
W związku z tym mam pare pytań:
Czy coś takiego jest robione za pomocą folii?
Wykonują coś takiego w warsztatach, czy trzeba to zrobić samodzielnie?
Czy lampy stracą homologacje po przyciemnieniu?
Cj
Nowicjusz

23 Sty 2009, 12:33

Można tozrobić samemu,a można i na warsztacie.Pytanie tylko - po co?Za to można stracić dowód rejestracyjny i jak ktoś ci wjedzie w tył,to może powiedzieć,że cię nie widział np. w mgle,albo że hamujesz,bo jechałeś bez świateł.A jak policja się przyjrzy tym światłom,to wiadoma sprawa.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

23 Sty 2009, 21:07

Moto albercik ma racje proponuje zrobic cos co poprawia bezpieczenstwo anie byle jaki glupi bajer.
zibi58
Początkujący

24 Sty 2009, 17:51

no właśnie popieram wypowiedzi wyżej przez to będziesz mógł mieć same problemy lepiej daj sobie spokój
Glizda
Nowicjusz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Jak spać podczas wyprawy samochodowej?
    Wyjazdowe pomysły na nocleg to prawdziwa karuzela. Do dyspozycji mamy kempingi, agroturystykę, hotele i… własne samochody. Oto kilka sposobów, jak urządzić się z noclegiem i które rozwiązanie może być ...