Zafira-407-C5-Scenic

08 Gru 2009, 19:57

Emka.mam zamiar z tatą kupić samochód ale jeszcze nie wiemy jaki,no ale mam nadzieje ze pomożecie nam w niektórych rzeczach.A wiec tak,mamy zamiar wybrać jeden z tych 4 modeli"Zafira-407-C5-Scenic".Chciałbym abyście mi pomogli w tym wyborze no ale tak:
-słyszałem że Renault nie opłaca się kupować bo się psuja.
-C5 samochód dobry ale w naprawie troszkę drogi.
-407 samochód dobry ale Francuzki,słabe blachy
-Zafira samochód rodzinny

Scenic II
-rocznik 02/03
-Rodzaj paliwa: Diesel
Zdjęcie

Zafira
-rocznik 02/03
-Skrzynia biegów: Manualna
Zdjęcie

Citroen C5
-rocznik 02/03
Zdjęcie

Peugeot 407
-rocznik 02/03
Zdjęcie

Zdjecia wzolem ze srony allegro.pl
Twings
Nowicjusz

Miejscowość: Mielec

10 Gru 2009, 19:04

Witam,ja z racji ze tylko tym jednym z 4 jezdziłem dłuzej to pozwol ze ci opelka polecam.Zafirka od początku cieszy sie duza popularnoscią.Najwiekszą zaleta jest przestronny 7 osobowy srodek,po złozeniu siedzen jest imponujące przestrzen bagazowa ponad 1700 l. .Zaleta jest tez przyzwoite wykonanie.Auta maja dobre i trwale silniki z wyjatkiem podstawowych jednostek ktore były po prostu rachityczne.Niskie spalanie,szczególnie w silnikach dislowskich.
Moj szwagier ma juz długo zafirke z silnikiem2.0DTI,100konną i jest z niej bardzo zadowolony.pozdro
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska

11 Gru 2009, 15:18

407 z 2001 roku to bylby najlepszy wybor :razz:

Jak juz to 406 lub Scenic- c5 i 407 wymagaja odpowiedniego serwisu a to kosztowne i zapewne bys z niego zrezygnowal(w koskwencji mielibysmy kolejnego wroga PSA :grin: )
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Koenigsegg Regera hybrid – 2,8 sek., 1500 KM
    Kto da więcej za sportową hybrydę? W tej kategorii, hybrydowe coupe ze Szwecji jest absolutnym zwycięzcą i najmocniejszym seryjnie produkowanym autem z napędem spalinowo-elektrycznym na świecie. Napędza go benzynowy silnik ...