Zaglądam pod maskę, a tam grzanki / suchary z chleba

09 Gru 2017, 15:48

Zajrzałem dzisiaj pod maskę i widzę ususzone kawałki chleba tak jak na załączonym zdjęciu. Zastanawiam się co za gryzoń je tam zostawił? Śladów brak, obejrzałem wszystko dokładnie.
Zaglądam pod maskę, a tam grzanki / suchary z chleba
Macie jakiś sprawdzony środek, metodę żeby mi się tam więcej nic nie wciskało?
Przypuszczam, że jak raz weszło to będzie próbowało ponownie :/
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

09 Gru 2017, 17:45

Dobre schronienie i przy okazji ciepło dlatego siedzą, ja też chętnie się dowiem czy jest jakiś sposób żeby odstraszyć dziadostwo ale jeszcze nie słyszałem o takim sprawdzonym sposobie
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

10 Gru 2017, 12:34

Eee, no. Nie rozpaczaj. Jak będziesz w trasie, to masz co jeść - weź ze sobą tylko troszkę sera, pomidor i na przerwie w podróży otwierasz tylko maskę i masz gotowe tosty :happy:
A tak na poważnie, to niewykluczone, że jakieś szczurek - one mają w zwyczaju porywać jedzenie i z nim uciekać do bezpiecznej kryjówki. Myszy z kolei raczej na miejscu zżerają i zostawiają tylko bobki. No chyba, że to jakiś inny gryzoń typu kuna, ale te raczej nie chowają w zakamarkach jedzenia.
Podobno skuteczny sposób to poprostu odstraszacze. Są i do auta i do garażów. Koszt to od 50 do 120 zł. Zależy od producenta oczywiście, ale wszystkie działają w ten sam sposób - emitują ultradzwieki, niesłyszlane dla człowieka, ale bardzo odstraszające dla kun i gryzoni. Nigdy nie stosowałem, bo nie miałem potrzeby i oby tak pozostało, ale słyszałem od kilku ludzi, że to zdaje egzamin. Są oczywiście i tacy, co twierdzą, że to nic nie daje. 50 czy 70 zł to nie majątek i wydaje mi się, że warto coś takiego zamontować i sam zobaczysz.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

09 Lut 2018, 13:18

hahahha gołębie Ci podrzucają chleb ;D
TakiRobert
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: 44tys. km
Auto: Volkswagen

09 Lut 2018, 13:18

Ja pod maska raz znalazłem gołębia w częściach, więc się ciesz, że to tylko chleb :ok:
TakiRobert
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: 44tys. km
Auto: Volkswagen

05 Kwi 2018, 13:37

Też tak miałem kilka lat temu. Do dziś nie wiem co pod maskę przytargało chleb. Może jakaś mysz albo kuna
barteq99
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 04 1984
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Astra
Silnik: 1.4 T
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2016
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik 5.0 V8 2UR-GSE - Lexus
    Silniki samochodów luksusowej japońskiej marki słyną z doskonałej kultury pracy, niezawodności i znakomitych osiągów. Jednak prawdziwą dumą Lexusa jest 2UR-GSE – pięciolitrowy, wolnossący silnik V8, napędzający ...

05 Kwi 2018, 19:45

Zapewne jakieś stworzonko znosiło sobie pokarm do gniazda w aucie gdzieś właśnie, albo szykowało się do budowy gniazda właśnie.
gber44

10 Kwi 2018, 13:40

Jakiś zwierzak Cię dokarmia, a Ty narzekasz :lol:
Maciek77
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: Toyota Corolla