Kupiłem ze stukami w silniku i wyciekiem oleju. Wyciek oleju był spowodowany nie dokręconym filtrem oleju co miało tłumaczyć stuk, mówię coś się zatarło, stukot cykliczny, identyko jak na tym filmie ( może i nawet u mnie trochę głośniej) który znalazłem w YT
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Stawiałem na coś z zaworem więc dekiel zaworowy do zrzutu, nie zauważyłem nic niepokojącego, wałek nie wytarty szklanki też ładne, sprężyny zaworowe nie luźne. Podpowiadali mi że panewki ale nigdy się nie spotkałem aby panewka stukała tak cyklicznie no ale ok mówię i tak muszę to sprawdzić bo myślałem też o luzie na swożniu tłoka. Miska na ziemi i sprawdziłem wszystkie panewki, wszystkie spoko ale na 1 korbowodzie nie było już ciekawie
[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Na szczęscie czop wału jak lusterko, nie było żadnych zarysowań, również zmierzony i trzyma wymiar więc zamontowałem nowe panewki, przy okazji ruszałem korbowodami góra dół i nie wyczułem nawet najmniejszego luzu. Ucieszony że problemem była panewka i udało się ogarnąć bez wyciągania silnika poskładałem wszystko do kupi odpalam i co? i kiszka