Zagubiłem umowe posrednią

26 Kwi 2010, 20:37

Witam jestem tu nowy także prosze o wyrozumiałosc kupiłem samochod od tzw.handlarza ktory dał mi umowe(czyli tzw umowe pośrednią)
po roku postanowiłem ze czas w końcu zarejstrować to auto,ku mojemy zdziwieniu zagubiłem umowe posrednią i umowe handlarza z osobą figurującą w dowodzie rejstracyjnym.
po skontaktowaniu sie z poprzednim włascicielem (czyli tym co widnieje w dowodzie rejstracyjnym) stwierdził ze dawno wyrejstrował auto i pozbył sie umowy kupna-sprzedazy
Czy jest jakas szansa zeby to wszystko odkrecić???
żebym normalnie zarejstrował auto??
prosze o pomoc!!!
robert28oo
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

26 Kwi 2010, 21:44

robert28oo napisał(a):Czy jest jakas szansa zeby to wszystko odkrecić???

Oczywiście ze tak.Musisz skontaktować się z tymi osobami i napisać wszystko od nowa
Niestety ja innej mozliwosci nie widzę.Na jakiej podstawie WK moze Ci zarejestrować
samochód na twoje konto-nazwisko.A US opłaciłeś.. :?: :?: :sad:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

27 Kwi 2010, 08:26

Tak opłaciłem
tylko jak mam to zrobić skoro nie mam żadnych danych tego pośrednika a poprzedni własciciel tego pojazdu wyrzucił umowe kupna bo mu była juz nie potrzebna??
Czy takie dane mozna gdzies odzyskac??
robert28oo
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

30 Kwi 2010, 11:32

jedyna szansa to sprawdzić w urzędzie komunikacji w którym był ostatnio zarejestrowany samochód. Zapytaj czy ten, który jest w dowodzie zgłosił sprzedaż jeśli tak to będzie kopia tej umowy. Wtedy on może wystąpić o jej odpis i masz już dane tego kto od niego kupił i tak po nitce do kłębka....

Jeśli nie zgłosił sprzedaży to chyba pozostaje Ci droga sądowa by uznano Ciebie właścicielem pojazdu.

W razie kłopotów zwróć się tutaj
[link wygasł]

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam