Zakaz wjazdu z wyłączeniem dojazdu do posesji

07 Gru 2006, 00:08

Witam!
Mam pytanie odnośnie następujących znaków:
Zakaz wjadu, a poniżej tabliczka z napisem nie dotyczy dojazdu do posesji nr. 12,13...

Jeżeli wjadę w taką drogę i szybko z niej wyjadę to policja ma prawo wlepić mi mandat? Jeżeli pomyliłem się i szukałem innej posesji nie usprawiedliwia mnie to?
Z góry dzięki za odp :)
Pozdrawiam
artek_22
Nowicjusz

07 Gru 2006, 09:36

Jest tam zakaz wjazdu, wiec policja ma prawo cie zatrzymac.
Wyraźnie napisano, że nie dotyczy dojazdu do posesji nr... wiec musisz sie jakos tlumaczyc, ze nie miales numeru tylko fotke domu :lol:
(prawie) wszystko czego potrzebuje Twój samochód.
AutoElegance
Nowicjusz

Miejscowość: Radom

13 Gru 2006, 11:43

NIE - zakaz wjazdu jest OBOWIĄZUJĄCY w każdym przypadku, z wyłączeniem przypadków szczególnych - tu odnoszących się do konkretnych posesji. Wyjątek dotyczy więc w pierwszym rzędzie mieszkańców posesji oraz osoby odwiedzające. W powołanym przykładzie musisz mieć określony cel odwiedzin, który łatwo zweryfikować w rozmowie z właścicielem/mieszkańcami danej posesji. Jeśli nie określisz jasno celu dojazdu do posesji wyłączonej z zakazu i cel ten nie zostanie pozytywnie zweryfikowany - zapłacisz ....lolo
lolo05
Nowicjusz

Miejscowość: Algieria

02 Sty 2007, 17:05

lolo05 napisał(a):NIE - zakaz wjazdu jest OBOWIĄZUJĄCY w każdym przypadku, z wyłączeniem przypadków szczególnych - tu odnoszących się do konkretnych posesji. Wyjątek dotyczy więc w pierwszym rzędzie mieszkańców posesji oraz osoby odwiedzające. W powołanym przykładzie musisz mieć określony cel odwiedzin, który łatwo zweryfikować w rozmowie z właścicielem/mieszkańcami danej posesji. Jeśli nie określisz jasno celu dojazdu do posesji wyłączonej z zakazu i cel ten nie zostanie pozytywnie zweryfikowany - zapłacisz ....lolo

I to się nazywa konkretna odpowiedź! :idea:
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990

05 Lip 2007, 21:44

a jak ktos wjedzie a mieszkaniec go zablokuje uniemozliwjajac wyjazd ????
arturrro
Nowicjusz

09 Lip 2007, 07:53

Zadzwoń na 112 to się przekonasz... Wszystko zależy od sytuacji miejscowej i to Policja (lub Sąd Grodzki) będą ją oceniać, ale - w wiekszości przypadków - nie chciałbym być na miejscu blokującego...
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990