Zaktualizowana wersja naszej strony!

15 Cze 2011, 02:58

Witam wszystkich serdecznie :)

Zapraszam wszystkich do przeglądania nowej wersji naszej strony. Mam nadzieję że spełni wasze oczekiwania pod względem wydajności jak i funkcjonalności. Użytkownicy mają teraz więcej możliwości zresztą zobaczycie sami w profilu. Mamy też zupełnie nową galerię i liczę na to że będzie teraz dużo łatwiej zamieszczać zdjęcia i dzielić się nimi z innymi użytkownikami.

Pozdrawiam serdecznie i czekam na komentarze :)
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

15 Cze 2011, 06:54

Zaginęło - oznacz jako przeczytane ... po rozwinięciu nowych, nieczytanych postów ...
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

15 Cze 2011, 08:49

silvo44 napisał(a):Zaginęło - oznacz jako przeczytane ... po rozwinięciu nowych, nieczytanych postów ...

Posty automatycznie zmieniają się na przeczytane jak odwiedzi się stronę z nimi a dodatkowo w każdym dziale jest opcja "oznacz tematy jako przeczytane" do odznaczenia wszystkich postów w danym dziale, lub na stronie głównej "oznacz fora jako przeczytane".
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

15 Cze 2011, 09:02

Na razie pozytywnie, chociaż różnica jest kolosalna.
Projekt jest jednak schludny, przejrzysty, więc sądzę, że to tylko kwestia aklimatyzacji.

Mam pytanie o szybką odpowiedź w tematach. Zniknęła?
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

15 Cze 2011, 09:16

Dishman napisał(a):Mam pytanie o szybką odpowiedź w tematach. Zniknęła?

Będzie, pojawi się w najbliższym czasie.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

15 Cze 2011, 10:14

dla mnie nowy wygląd forum to bąba naprawdę elegancko to wygląda choć na początku jak otworzyłem stronę to się przestraszyłem że na jakieś inne forum wszedłem i nie mogłem się odnalesc,potem trochę szukałem jak przeczytać posty nie przeczytane ale już wiem i jest naprawdę wielka zmiana na lepsze tego naszego forum.Tak trzymać.Pozdrawiam modelatora.
Jako że jestem mechanikiem oferuje możliwość ogladniecia samochodu do kupna oraz np.zrobienia dodatkowych zdjęć
zwykle dla osób z forum biorę tylko za paliwo i jakieś do około 100-150zł za pomoc
seba145
Zaawansowany

Miejscowość: bydgoszcz
Prawo jazdy: 27 09 2011
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Peugeot 307sw 2.0Hdi 90km2002r
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...

15 Cze 2011, 10:42

Zdecydowanie brakuje szybkiej odpowiedzi - to było naprawdę potrzebne i funkcjonalne.
BTW moim zdaniem białe tło nie bardzo pasuje do forum natury motoryzacyjnej.
No i te reklamy na górze strony to rozumiem, że źródło utrzymania?
Podsumowując - każdy ma swój gust, jednak ja mam mieszane uczucia co do tej nowej "templatki", drażni mnie najbardziej ten biały kolor, ale cóż, admin tak chciał - tak ma :mrgreen:
Poprzednia templatka moim zdaniem była zdecydowanie bardziej przejrzysta i czytelna - to wg mnie nie ulega wątpliwości.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Typ: Van
Rok produkcji: 1997

15 Cze 2011, 11:09

Szybka odpowiedź została dodana.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

15 Cze 2011, 11:28

ArteK, proponuję przerobić Szybką odpowiedź żeby od razu było widoczna jak w starym skrypcie. Pasowałoby również dodać nazwę ostatniego tematu w "Ostatni Post" na stronie głównej. Modyfikacje są łatwe do zainstalowania, zgodnie z dostępnymi poradnikami :)

Musisz jeszcze zmienić status tematów aby w tym dziale: jakie-auto-kupic-vf7.htm tematy tj. "Autko na PB + LPG czy na ON? " były tam gdzie "NA jakim paliwie jeździsz?"
:)

No i.. zdecydowanie za wąsko tutaj wedlug mnie..
MarcinUser
Początkujący

Zdjęcia: 1

15 Cze 2011, 13:47

Dodatkowo przeszkadza też mieszanka tematów, które dawniej były w każdym dziale osobno u góry podwieszone, z tematami aktualnymi. No i szybka odpowiedź z poprzedniego skryptu była zdecydowanie bardziej przyjazna i funkcjonalna. Ciasno również się wydaje, ale to akurat nie jest problemem, do załatwienia w kilka minut.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

15 Cze 2011, 15:31

drażni mnie najbardziej ten biały kolor

Może będzie wybór, aby każdy sobie dobrał kolor tła...
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2011

15 Cze 2011, 16:33

Artek - dobra robota - zmiany były potrzebne. Forum jest bardziej teraz funkcjonalne i to jest ważne. Ale mam kilka uwag :
1. nie wiem dlaczego, ale przynajmniej u mnie, na dole strony pojawia się pasek przewijania - stronka nie mieści się w ekranie - może to tylko kwestia ustawienia przeglądarki? Jeżeli nie, to przydałoby się to wyśrodkować
2. nie podoba mi się to, że autor postu i jego opis są z prawej strony - a może to tylko przyzwyczajenie...
3. drażni mnie też ten biały kolor - wydaje mi się, że tamte kolory były jakieś przyjaźniejsze dla oka.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 2000

15 Cze 2011, 16:43

MotoAlbercik napisał(a):1. nie wiem dlaczego, ale przynajmniej u mnie, na dole strony pojawia się pasek przewijania - stronka nie mieści się w ekranie - może to tylko kwestia ustawienia przeglądarki? Jeżeli nie, to przydałoby się to wyśrodkować

U mnie z kolei całe forum jest wyrównane do lewej i zajmuje max 3/4 szerokości ekranu. Wyśrodkowanie powinno być.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

15 Cze 2011, 17:33

Witam.jeszcze raz.mam problem gdyż po otwarciu zobacz nowe posty,otwierają się nie przeczytane posty ale nie ma opcji oznacz jako przeczytane.proszę coś z tym zrobić.
Jako że jestem mechanikiem oferuje możliwość ogladniecia samochodu do kupna oraz np.zrobienia dodatkowych zdjęć
zwykle dla osób z forum biorę tylko za paliwo i jakieś do około 100-150zł za pomoc
seba145
Zaawansowany

Miejscowość: bydgoszcz
Prawo jazdy: 27 09 2011
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Peugeot 307sw 2.0Hdi 90km2002r
Rok produkcji: 2002

15 Cze 2011, 18:44

seba145 napisał(a):Witam.jeszcze raz.mam problem gdyż po otwarciu zobacz nowe posty,otwierają się nie przeczytane posty ale nie ma opcji oznacz jako przeczytane.proszę coś z tym zrobić.

Jest taka opcja w działach i na stronie głównej czytaj wyżej zaktualizowana-wersja-naszej-strony-vt47148.htm#p293396

stasiowski121 napisał(a):U mnie z kolei całe forum jest wyrównane do lewej i zajmuje max 3/4 szerokości ekranu. Wyśrodkowanie powinno być.

W jakiej przeglądarce jest problem z wyśrodkowaniem sprawdziłem kilka i nie widzę problemu?

MotoAlbercik napisał(a):1. nie wiem dlaczego, ale przynajmniej u mnie, na dole strony pojawia się pasek przewijania - stronka nie mieści się w ekranie - może to tylko kwestia ustawienia przeglądarki? Jeżeli nie, to przydałoby się to wyśrodkować
2. nie podoba mi się to, że autor postu i jego opis są z prawej strony - a może to tylko przyzwyczajenie...
3. drażni mnie też ten biały kolor - wydaje mi się, że tamte kolory były jakieś przyjaźniejsze dla oka.

AD1. Jaką masz rozdzielczość ekranu?
AD2. Dla użytkownika jest ważniejsza treść postu od autora który go napisał dlatego została ona wyróżniona w taki sposób żeby było łatwiej je czytać. Tak jest przykładowo na blogach i jest to naprawdę dobre rozwiązanie
AD.2 Kolor tła to może kwestia przyzwyczajenia większość serwisów ma białe tło przez co strona staje się bardziej przejrzysta, tu akurat mamy duży kontrast między tym co było a tym co jest obecnie i może dlatego jest na to zwracana aż taka uwaga
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe