Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Łukash96 napisał(a):Nie można zakładać z góry, ze co miesiąc będę dokładał do auta na jakieś naprawy
motozakup napisał(a):Bo na CommonRailu jakie można mieć problemy z silnikiem chyba że ma 500 tys
Łukash96 napisał(a):Gdzie znajdę informacje, ze jest poprawiony? Czytałem o imbusie, ze lepiej zmienić i spać spokojnie, a jak wyglada sprawa z pompa oleju bo tu tez podobno był jakiś problem, nie wiem czy akurat przy tym silniku był też problem z pompa olejowa
Każde auto się psuje. Jak chcesz tanie w naprawach, to każda marka premium odpada + każdy silnik o liczbie cylindrów większej niż 4. Wiem po sobie, kupiłem S3 8L i na start wpakowałem 10k, ale za to mechanicznie jest żyletka. Celuj w Dacię/Renault/Peugeot/Opel/Forda. Jak chcesz pancerne auto to np. Audi 80 1.9 TD(I), Ford Focus 1.8 TDDI, Astra G 1.7 DTI (sam posiadam, polecam), A4/Passat B5 1.9 TDI, VOLVO 850. Czasem coś sie popsuje, ale będziesz w stanie zmienić to sam. No i części śmiesznie tanie.Łukash96 napisał(a):Nawet mnie nie strasz To twoim zdaniem jakie auto warto kupić żeby się nie psuło i było tanie w naprawach?
Pompa olejuŁukash96 napisał(a):O jakiej pompie mowa?
Baza z danymi technicznymi samochodów marki AUDI. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne AUDI