Zakup Audi A4 B8 2.0 tdi

06 Lis 2019, 13:39

Cześć proszę was o pomoc zastanawiam się nad kupnem Audi [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Z tego ogłoszenia
Co powiecie o tym egzemplarzu czy warto sprzedawca jest handlarzem sprowadza samochody z Niemiec
Ten dostał w rozliczeniu za jakąś BMKE poprzedni wlasciel jedzil nią 2 lata w kraju rozrząd podobno wymieniony w aucie wszystko działa . Sprzedawca twierdzi że szumi opona z przodu i przy zapaleniu zapłonu kontrolki wszystkie gasną tylko pali check engine ale po odpaleniu auta gaśnie . Nie wiem co myśleć czy warto . Dzwoniłem do Audi powiedzieli że mogą sprawdzić auto za 1.200zl i nie wiem czy warto
Opellloos
Nowicjusz

06 Lis 2019, 14:54

Opellloos napisał(a):przy zapaleniu zapłonu kontrolki wszystkie gasną tylko pali check engine ale po odpaleniu auta gaśnie
To może być jakiś błąd nie mający większego wpływu na pracę silnika ale warto by było sprawdzić jakie błędy wyrzuci.
Opellloos napisał(a):Dzwoniłem do Audi powiedzieli że mogą sprawdzić auto za 1.200zl i nie wiem czy warto
Drogo a oni sprawdzą ci samochód podobnie do firmy która takim sprawdzaniem zajmuje się na co dzień i zapłacisz mniej niż połowę.

Zwróć uwagę na przebieg przez rok od wymiany paska ma 30tkm a przez wcześniejsze dziewięć lat wychodzi po około 16tkm.

Ogólnie na zdjęciach wygląda dobrze i nie ma się za bardzo do czego przyczepić ale na żywo może być trochę inaczej :) o tym warto zawsze pamiętać.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

08 Lis 2019, 12:42

10-letnie premium kombi z dieselkiem, z ustawowym przebiegiem poniżej 180 tys. Z autem może być wszystko nie tak jak i nic. Na pewno trzeba by podpiąć pod komputer diagnostyczny. Ja darowałbym sobie ASO i sprawdzał w serwisie nieautoryzowanym wyspecjalizowanym w Audi. Ale co kto lubi, wg mnie tu jest duża szansa wtopienia kasy.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

08 Lis 2019, 13:12

Opellloos napisał(a):Audi powiedzieli że mogą sprawdzić auto za 1.200zl i nie wiem czy warto

Cena z kosmosu... ostatnio w Wawrszawie podprowadzałem Lexusa do aso Lexa i za przegląd przed zakupem zapłacił klient 500zł.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

08 Lis 2019, 18:31

Dzięki za pomoc audi kupione sprawdzone w warsztacie przez fachowców auto było malowane błotnik i maska. ale wszystko zrobione profesjonalnie do zrobienia łożysko w kole z przodu w lewym kole bo szumi podczas jazdy ale zniżył cenę na naprawę
Opellloos
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Alfa Romeo Stelvio - SUV-em klasy premium
    Pierwszy SUV w przeszło 100-letniej historii włoskiej marki. W Stelvio przestronność i wymiary samochodu sportowo-użytkowego idealnie harmonizują z cechami charakterystycznymi dla marki. Linia nadwozia odzwierciedla bezkompromisowe ...