Zakup auta 35-50k

02 Mar 2019, 21:16

Profit napisał(a):Źle mnie zrozumiałeś, jeśli miałbym kupować insignie to tylko z silnikiem 1,8 w benz. Jeśli inne auto to silnik max 2,0, powyżej tej granicy nie wychodzę.

To pomyśl jeszcze "rozsądniej". Jaki będzie sens kupna mondeo/insigni czy innego auta segmentu d kiedy będziesz płacił za serwis jak w aucie segmentu d a osiągi miał na poziomie seicento sporting (tutaj troszkę podkoloryzowałęm xd)

Profit napisał(a):Oryginalne części to kwestia portfela.

Miałem kiedyś, circa 5 lat temu, volvo s40 1.8/115 rocznik 1998, chciałem kupić świece, w aso volvo zapłaciłem za komplet 78 pln, taniej nie kupisz nic "markowego", np. bosh'a

Profit napisał(a):Dla mnie filtr to filtr

Ten "detal" w przypadku mojego volvo s60 z leciutko podkręconym 2.5T robił różnicę rzędu 15 koni.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

03 Mar 2019, 06:42

No dobrze, a jak się ma do tego wszystkiego Astra J? Ze spalaniem chyba nie powinno być problemu, a jak z naprawami? Koszty zbliżone do insigni 1,8? Czy duzo niższe?
Boje się, że w asterce będę miał za mało miejsca. Fakt, że w tej co mam to jest tylko regulacja fotela przód/tyl i nie ma regulacji kierownicy, ale jest ciasnawo jak dla takiego byka jak ja 2m.
A tutaj za 35/40k kupię fajne autko z 2016 roku... A w jakie silniki celowac? Na co zwrócić uwagę? Raczej po zakupie zakladalbym chyba instalacje LPG.
Profit
Nowicjusz

03 Mar 2019, 08:47

Generalnie auta od kilkunastu lat dość mocno urosły także o miejsce się nie martw, o koszty zresztą też. Nooo ale wraz ze wzrostem wielkości przyszedł wzrost masy i np. dla mnie takie minimum dla astry j to 1.4T/140

Profit napisał(a):A tutaj za 35/40k kupię fajne autko z 2016 roku... A w jakie silniki celowac?

Skąd Ty czerpiesz informacje o rynku motoryzacyjnym w Polsce i cenach? Szukasz względnie zadbanego i bezwypadkowego auta czy ulepa skręconego z trzech innych i to jeszcze po powodzi z dieslem pod maską?
2016r do 40k to trochę proszenie się o kłopoty.
Silniki 1.4T, 1.6T (ale tego w sedanie nie było chyba) no i 1.6/115 jeśli Ci taka dynamika wystarczy
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

03 Mar 2019, 10:15

Ładna, zadbana Astra z polskiego salonu z przebiegiem poniżej 100 tys. za 44 tys.:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Tylko, że to jest rocznik 2013.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

03 Mar 2019, 17:55

Nie no bez przesady, astry j z 2015 roku po 35k chodzą na olx...
Z salonu auta, poleasingowe, ze sprawdzona historia auta.
Oczywiście są też modele za 44k z roku 2013, ale pewnie chętnych cała masa.

Cena to nie wszystko, każdy chce wziąć jak najwięcej za swoje auto, a cena nie zawsze odzwierciedla stan auta.
Jesli auto będzie z 2015 roku i będzie to auto polisingowe to chyba nie ma czego się obawiać?
Profit
Nowicjusz

04 Mar 2019, 13:47

Co sądzicie o tych modelach:
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Profit
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Felgi samochodowe - rozstaw i ilość śrub
    Przedstawiamy dwa parametry montażowe felg samochodowych (średnicę śrub i ich ilość) zarówno stalowych jak i aluminiowych. Są one na tyle ważne, że oba te parametry muszą być dokładnie takie same jak zalecił producent ...