REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Namek napisał(a): W przeciągu ilu dni iść do WK, aby zarejestrować auto na mnie
Migi60 napisał(a):Namek napisał(a): W przeciągu ilu dni iść do WK, aby zarejestrować auto na mnie
1/ Jezeli auto ma wartośc pow.1.000.- to do 14 dni zaliczasz US
2/ Na wizytę w WK masz czas do 30 dni...
Namek napisał(a): a z tego, co pamiętam płaci się 3,1%
Namek napisał(a):ale czy po otrzymaniu dowodu i tablic musiałbym śmigać do ubezpieczyciela
Migi60 napisał(a):Namek napisał(a): a z tego, co pamiętam płaci się 3,1%
W US płacisz 2% od wartości rynkowej.Wypelniacie 2 druki:
1/ Właściciel PCC-3
2/ Współwłasciciel PCC-3aNamek napisał(a):ale czy po otrzymaniu dowodu i tablic musiałbym śmigać do ubezpieczyciela
OC musisz mieć załatwione przed otrzymaniem tablic rej. i DR bo inaczej nie wydadzą
Namek napisał(a):A czym się różni PCC-3 od PCC-3/A, bo jakoś w necie widzę, że to ten sam druk
Namek napisał(a):2. No ok, to załatwiłbym również z miejsca pewnie, ale czy po otrzymaniu dowodu i tablic musiałbym śmigać do ubezpieczyciela, żeby zmieniał mi ten papier o ubezpieczeniu (tam jest przecież imię i nazwisko, oraz nr. rejestracyjny)?
pcheła napisał(a):Będę wdzięczna za pomoc i podpowiedź dotyczącą rejestracji i ubezpieczenia
unknownman napisał(a):Nie ma co kombinować.
Kupuj auto i rejestruj na siebie. Przez 30 dni od daty zakupu masz prawo do jeżdżenia na obecnym OC (po przerejestrowaniu koniecznie z umową). Pod koniec tego okresu możesz u nich przepisać OC na siebie (dopłacisz za zwyżki za pozostały okres) lub zrezygnować (obecna właścicielka powinna dostać zwrot kasy za niewykorzystany okres) i podpisać umowę od nowa.
W obu wypadkach wyniesie Cię to podobnie cenowo.
klimakielce napisał(a):Nie dopłącamy różnicy do OC co za osły takie żeczy wypisują w internecie kupowałem ostatnio auto Warta PZU kazali jezdzić na polisie... (pzu sie podbiło pieczątką na umowie ). poprzedni właściciele 60% ja nie mam wcale zniżek
b.jajko napisał(a):Unknownman, chyba jestes w błędzie. Poczekaj jak dostaniesz pocztą rekalkulację składki...