Zakup auta bezawaryjnego

16 Maj 2021, 20:23

Witam, chciałbym zmienić moją BMW E39 530ia na samochód o wiele młodszy który nie będzie zawalidrogą będzie miał wygodne fotele będzie dosyć dobrze wyciszony przy prędkościach autostradowych 140-150 i będzie miał dobre audio-to najważniejsze wraz z bezawaryjnością. Chciałbym wydać do 40tys złoty na samochód.
modele którymi się interesowałem to Peugot 508fl mój faworyt, (ford focus fiat tipo bo są bardzo świeże) Kia Optima+-2013r, mazda6 przed lift Toyota Auris 1.6 132km.
Auto ma służyć bezawaryjnie, kupowane będzie z firmą sprawdzającą stan pojazdu. Czy te samochody spełniają moje kryteria, dodam że dużo pracuje i nie mam czasu na jeżdżenie każdym z osobna. Chciałbym poznać inne propozycję jeżeli takie macie. Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez mike, 17 Maj 2021, 23:13, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Temat przeniesiony w odpowiednie miejsce. Zwracaj większą uwagę gdzie zakładasz wątki ;)
arturkolarz1
Nowicjusz

16 Maj 2021, 20:44

Po e39 będzie Ci ciężko znaleźć coś równie wygodniego i wyciszonego. Napewno w twoich typach nie ma takiej propozycji

Jaki masz budżet?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

16 Maj 2021, 21:19

Kao napisał(a):aki masz budżet?

:mrgreen:
arturkolarz1 napisał(a):Chciałbym wydać do 40tys złoty na samochód.

Troszkę nie potrzebnie zaparłeś się na rocznik. Ale chyba wiem czemu w połączeniu z tytułem :D

Ogólnie auris średnio z komfortem podczas jazd autostradowych.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

16 Maj 2021, 21:42

40tys na samochód. Wiem o tym że E39 to wysoka półka, po prostu auto ma już 360tys i co jakiś czas jakiś błąd się załącza czy czujniki parkowania zawieszają a robię dużo tras i chciałbym auto młode-w miare pewniejsze chodź nigdy mnie ta BMW nie zmusiła do wzywania lawety czy mechanika po drodze, auto nie musi być aż tak wygodne, ale też nie może być jak Dacia którą zdarzyło mi się raz jechać trasę 700km. Myślałem że 508 z racji iż jest sporo nowsze będzie podobne na równych drogach, a focus czy inne z racji młodego wieku nie będą aż tak złe. A no i podstawowy problem z BMW brak mechaników u mnie w okolicy co zrobiaycos dobrze.. zanim dojdą co było przyczyną nieprawidłowości to wymienię dużo rzeczy niepotrzebnie. Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź
arturkolarz1
Nowicjusz

16 Maj 2021, 22:22

arturkolarz1 napisał(a):A no i podstawowy problem z BMW brak mechaników u mnie w okolicy co zrobiaycos dobrze.
a to już tak jest niezależnie od marki :/ 508 w miarę wygodne, jest to jedyna propozycja od Ciebie która spełnia wymagania
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Historia TECHNOLOGII SKYACTIV Mazdy
    Na czym polega technologia SKYACTIV Mazdy wyjaśniamy poniżej: - Technoligia SKYACTIVE-G - Technoligia SKYACTIVE-D Luty 2012 : Mazda CX-5, pierwszy z serii nowych modeli Mazdy ze wszystkimi elementami TECHNOLOGII SKYACTIV ...