Od tygodnia szukam auta dostawczego i tracę powoli nadzieję. Ma to być auto używane, z paką o długości minimum 3m, a więc minimum L2. Przeglądam oferty na portalach aukcyjnych, komisach, poleasingowe. Portale aukcyjne, wiadomo każdy chce sprzedać i jest w stanie opowiedzieć każdą bajkę na temat samochodu. Aukcje poleasingowe: tutaj jest pewien dylemat, bo czasami można trafić na fajne, auta, ale w raportach Dekra brakuje informacji często czy auto jeździ, stan silnika itd. I co z każdym będę jechał na stację diagnostyczną, aby mi sprawdzili? Są jeszcze komisy, ale nie mam też do nich zaufania. Używane auta zrobione jak auta z salonu, a więc wszystko wyprane, silniki wyczyszczone, lakier wypolerowany - a to co najważniejsze, czyli silnik, skrzynia biegów pozostaje niewiadomą. Kolejna kwestia to przebiegi, tutaj też rożne kwiatki się zdarzaja. Np na jakiejś aukcji poleasingowej sprawdziłem samochód dostawczy i niby od 2016 roku przejechał tylko 20 tys km, a przynajmnej tak wynikało z raportu historiapojazdu.gov.pl
Branża sprzedaży używanych samochodów jest aż tak zakłamana? Może ktoś już to przerabiał
![Uśmiechnięty :)]()
?