yeti65 napisał(a):Ale wytłumaczenie, nie umiem normalnie zarobić, to trzeba oszukać.
To nie o to chodzi, na całym bezwypadkowym samochodzie , w bdb stanie sprowadzonym zarobisz 500zł, a może i po kosztach sprzedasz,
Na walonym po wymianie dachu, ćwiartki, drzwi i czegoś tam jeszcze inny kasuje 5000zł taki to jest biznes.
yeti65 napisał(a):Wytłumacz mi, czy jest jakiś przymus bycia handlarzem
Przecież handel nie jest w PL zabroniony, idziesz do sklepu kupić chleb i też kupujesz go od handlarza
yeti65 napisał(a):Ale idzie ku lepszemu, coraz więcej ludzi stać na nowe auta. I nie ma co się dziwić, że zamiast sprowadzonej używki wolą kupić nową Dacię.
Ciekawe gdzie idzie ku lepszemu, wypłaty podnieśli o 100 czy 200zł a w tym czasie w sklepach wszystko 5-10X poszło wszystko w górę, i dalej będzie szło, życie zrobiło się tak cholernie drogie,że te pieniądze które rzekomo ludzie mają ich więcej bedą przejadane.
Kiedyś ten czar pryśnie i będzie jak w biblii po 7 latach tłustych, przyjdzie 7 lat chudych
Co da samochodów, Import używek tak szybko nie skończy się, w ostatnim czasie jest rekordowa ilość przywożonych samochodów.
Ludzie patrzą też na cenę/wyposażenie i jakość samochodu.
Będzie to trwało do puty Polska i europa wschodnia będzie miała na to zapotrzebowanie, a ma nieustannie, praktycznie od lat '90 czyli bez mała od 30 lat.
Co komu po nowej Dacii która po 3 latach rdzewieje, z wypasu ma grzaną tylną szybę.
Jeżeli w PL ludzie będą chcieli nowe...nie ma problemu będziemy zakładać Salony Audi, VW, Peugeota czy Toyoty,
i będziemy wtedy sprzedawać nowe.
I ostatnia myśl:
Handlarz jest zły....ale kupujący też święty nie jest, duża grupa ludzi szuka nie samochodu tylko CENY....albo po prostu tylko SZUKA. (poszukiwacze)
Nawet ostatnio klient który przyjechał oglądać samochód ledwo bramę otworzyłem a oni już na wstępie wołają że mają inne o 2000zł taniej, a auta nawet nie widzieli.
Odpowiedź była taka że nie muszą mojego oglądać i po co przyjeżdżali skoro mają taniej o 2 tys? No to Cisza.
Są ludzie nawet tacy którzy jeżdżą z "Zarebskym Vlog" - znanym youtuberem i tam też nic nie kupują.
Powiedzcie mi co to za ludzie którzy
-nowego nie kupią bo drogie i nowe
-używki w PL od handlarza nie kupią bo handlarz to ich oszuka
-pojedzie na arabski plac do Berlina i tam też nic nie kupi, nawet zadatki zostawiają i aut później nie odbierają.
-używki od Niemca to też nie bo jak zobaczy cenę, przekalkuluje to w PL kupi taniej , no ale w PL też nie ma co kupić i Kółko się zamyka