Zakup auta poleasingowego

23 Gru 2012, 19:05

Witam, znalazłem oferte BMW e60 520d z 2007r za 7tys euro i własnie to mnie zadziwiło, cena!
Napisałem do sprzedającego aby dowiedziec sie cos wiecej o tym zjawisku. Okazało sie że sprzedający jest anglikiem i samochód znajduje sie na terenie wielkiej brytanii. oferuje on transport samochodu za darmo w każde miejsce europy bezpłatnie a także daje mi możliwosc testowania pojazdu przez 10dni i podjecia decyzji. Firma transportowa która dostarcza mi pojazd zabiera ze sobą 3500euro a reszte pieniedzy daje po podjeciu decyzji. co o tym myslicie? gosc posiada w swojej ofercie 170 pojazdów w bardzo atrakcyjnych cenach podał mi numer VIN a także swoje pełne dane osobowe wraz z numerem paszportu. prosze o pomoc, moze ktos sie spotkał z taka sytuacja jest to niebywale oferta godna zastanowienia.
mateuszis
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 06 1992
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Nie mam :(
Paliwo: Inne
Typ: Inny
0

24 Gru 2012, 11:44

Dużo ludzi spotkało się z taką sytuacją i większość straciło pieniądze. Klasyczne oszustwo jakich sporo na otomoto czy mobile.de.

Przykład na szybko:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
arti123
Początkujący

Miejscowość: Lca
0

24 Gru 2012, 22:52

Zadna okazja, przypadek jakich ostatnio na otomoto nie brakuje. Opisywany był tego typu przekręt w czasopismach fachowych - choćby autoświat.
Goście mają tak dobre papiery, że nawet banki nie mają zastrzeżeń i wydają pozytywne decyzje kredytowe. Płacimy zaliczkę, na każdym kroku jesteśmy zapewnieniani że wszystko jest ok, dla spełnienia formalności mamy przesłać potwierdzenie przelewu a nawet skan dowodu. Pieniązki trafiają na konta zagraniczne Western Union. Po dokonaniu przelewu kontakt się urywa, pieniędze tracimy. Strony firm transportowych również są fałszowane, kontakt ze sprzedawcą jest w większości niemożliwy poprzez telefon.
To tak w skrócie, nie warto na pewno!
Longhorn
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 518
Miejscowość: pdk
Auto: Toyota Corolla E12 FL
Silnik: 1.4 VVT-i 97KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2006
0

25 Gru 2012, 00:17

mateuszis napisał(a): prosze o pomoc, moze ktos sie spotkał z taka sytuacja jest to niebywale oferta godna zastanowienia.

Nic nie dumaj tylko plać a nie bedziesz mial ani pieniedzy ani samochodu... :D
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
0

10 Kwi 2015, 16:51

mogę jedynie polecić bo kupiłem żonie na dawro.pl . Byłem miło zaskoczony obsługą w parę dni po wygranej aukcji miałem samochód, może dlatego, że z Wrocławia jestem i tam na parkingu mieli autko. Przed kupnem podjechałem z żoną i była zadowolona. chodziło o nowego garbusa dla niej. poleasingowe auta nie sa takie złe jak je malują.
Froun
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 04 1946
Auto: Opel Vectra
Silnik: 1.6 16V
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1997
0

10 Kwi 2015, 17:29

Brawo, za odkop.
Koniu