REKLAMA
Witam!
Obecnie jeżdzę blisko 20 -letnim Fordem Galaxy, benzyna + lpg, które wstawiłam osobiście po zakupie auta wiele lat temu. Korzystam z 6 siedzen, zamiast 7 wstawiam wózek inwalidzki niepełnosprawnego syna. Nawet 6 siedzenie jest w zasadzie niepotrzebne, rodzina 4osobowa.
Czas jednak wymienić staruszka
Dodam, że staruszek, mimo wieku w zasadzie bezawaryjnie się poruszał. Coraz więcej stuka, bierze olej, przerywa... no ale to wiek. Mimo wszystko model wg mnie dobry.
Dla mnie liczy się przestrzeń. Najchętniej kupiłabym Galaxy III - ale..... w większości diesle, jeżdzę na krótkich trasach w małym mieście, dalsze wyjazdy okazjonalne. Trochę mam obawy przed dieslem - poza tym - budżet. To najważniejsze w każdej decyzji o zakupie. Ograniczony do 20-25 tys.
Czytam i szukam..... w zasadzie nie potrzebuję auta 7osobowego, może być 5 ale z dużą paką. Przymierzałam się do opla Zafiry - tragedia - oczywiście przy złożonych dwóch siedzeniach wózek syna wchodzi tylko bokiem. Potrzebuje auta do którego wózek wejdzie bez problemów. Nie potrzebujemy natomiast windy i typowego auta dla niepelnosprawnych - syn przy pomocy wsiada do auta i do wyższego lepiej mu to idzie.
Może jakiś terenowy - 5 osobowy z dużym tyłem? Patrzyłam również na Kia Carnival, Chrysler Voyager - ale nie wiem czy to auta niezawodne przy takim roczniku na jaki mnie stać.
Chcę by auto miało wyższe zawieszenie - prosze podpowiedzcie jakie marki i silniki szukać.
z gory będę wdzięczna za pomoc