Zakup auta- proszę o rady

20 Cze 2008, 11:22

Witam wszystkich, aktualnie posiadam Audi 80. Teraz zamierzam kupić nowe auto. Myslałem o Alfie 156 poj. 1,6/1,8 lub 1,9JTD. Auto mi sie podoba, szczegolnie sportwagon :lol: . Wiekszość znajomych mi odradza zakup tego auta głównie ze względu na koszty utrzymania (części, paliwo itd). Obok alfy myślę też o Focusie. Ale tu pytanie do Was czy faktycznie Alfa 156 jest droga w utrzymaniu (moje zarobki to ok 1700 netto), czy jest awaryjna itd. Planuje zakup rocznika 99/2000, także auto na kilka lat. Poza tym myslałem jeszcze o Hondzie civic i Mazdzie 323 z rocznika 97/98. Jak uwazacie, ktore auto leiej wybrać, które jest mnie awaryjne, z ktorego bede bardziej zadowolony i do ktorego nie bede duzo wkladal. Oczywiście caly czas mowa o aucie sprowadzonym i do 12000 zł. Czekam na wasze opinie. Dzieki i pozdro.
frykar
Nowicjusz

20 Cze 2008, 12:07

Wg. rankingów niezawodności Alfa 156 jest na jednych z ostatnich miejsc, czyli uznawana jest za jedno z najbardziej awaryjnych samochodów na rynku.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

20 Cze 2008, 12:12

Ja bym wybrał Hondę za 10-12 tyś możesz miec już coś naprawdę fajnego
I tak jak mówiłes z rocznika 99-00

http://www.wroom.pl/samochody-honda-cen ... snaco.html

W dodatku możesz za resztę założyć gaz i masz naprawdę tanie w utrzymaniu autko ;)

Mój drugi typ to Focus z tdi

http://www.wroom.pl/samochody-ford-cena ... ejaco.html

jak byś potrzebował jednak czegoś większego, to już za tą kasę masz kombi z 99-00.

Dwa naprade świetne samochody z których byłbyś zadowolony!
Mała Honda idealna na miasto i Focus jak gdzieś dalej jeździsz.
Mam nadzieję że jakoś ci pomogłem :)
Constantine+
Nowicjusz

20 Cze 2008, 18:25

ZGADZAM SIE Z PRZEDMOWCA japoniec ogolnie jest mniej awaryjny i trwalszy .no cóż a alfetka ...jedynie piekna heh kumpel sie napalil kupił i ja zaraz sprzedał po tym jak ja uszkodzil i nie pylało sie naprawiac...powodzonka
lena
Nowicjusz

Miejscowość: slask
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dacia Duster Motrio Cup mistrzowskim pucharem
    Pomimo trudnej sytuacji związanej z pandemią COVID-19, firma Renault Polska postanowiła kontynuować puchar Dacii Duster, podtrzymując swoje motorsportowe tradycje. Trzy lata doświadczeń pokazały, że projekt markowego pucharu ...