Co wybrać - dla 5 osobowej rodziny? Kobieta wybiera ;)

09 Cze 2008, 20:49

czesc mam nadzieje ze to forum nie tylko dla facetów?(heh)
mam ciezki wybór na co sie skusic? czytam i czytam fora ,opinie i jestem w szoku ile ludzi tyle opini ale to chyba norma?
chce duze przestronne auto bo musze tam zapakować 3 dzieci wrzucic faceta i dopchac psem. podoba mi sie wectra 2,0 2004r diesel i mam na nia chrapke ale podobno z tylnim zawieszeniem u niej niezadobrze czesci niezatanie no i detale ,drobnostki sie sypia dosc czesto.obecnie jezdze paskiem stary ale cudo wózek duzy,bezawaryjny ale w nowym mało miejsca no i cena wyzsza...bede wdzieczna o opinie i rady.
lena
Nowicjusz

Miejscowość: slask

09 Cze 2008, 21:23

Nie napisałaś tylko ile chcesz wydać na autko ;)
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

09 Cze 2008, 21:24

no fakt nie napisałam...mysle ze bede miec ok.28,000
lena
Nowicjusz

09 Cze 2008, 21:40

W nowszych autach ceny części będą o wiele wyższe niż aut starszych właśnie dlatego, że są nowsze, więc należy się z tym liczyć.

Vectra według mnie nie jest złym autem. Jak już sama napisałaś, opinie są różne, bo też różnie ludzie dbają o auta. Poza vectrą polecam poniższe auta:

Ford mondeo - [link do oferty na Allegro wygasł]

Audi A4 - [link do oferty na Allegro wygasł]
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

09 Cze 2008, 21:44

dzieki sliczne mykam na linki i sie porozgladam :)
lena
Nowicjusz

09 Cze 2008, 23:17

Nie widzę powodu aby rezygnować z Passata. Za kwotę przez ciebie podaną, albo trochę wyższą można mieć Passata B5 FL z 2002 roku z dobrym i mocnym silnikiem.
[link do oferty na Allegro wygasł]
Zmieści się facet, 3 dzieci, pies i wózek dla dziecka.

Nie wiem czy w tej klasie, za te pieniądze znajdziesz coś obszerniejszego.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak przygotować się Rajdu Dakar na 130 procent!
    Rajd Dakar to jedno z największych wyzwań dla sportowców. Blisko dwa tygodnie i dziewięć tysięcy km walki w nieznanym terenie, w piekielnym upale i twardej rajdówce, w której trzeba podejmować dziesiątki ...

10 Cze 2008, 20:35

[link do oferty na Allegro wygasł]
Romcjusz
Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa Audi A8 D3 '04 3.7

10 Cze 2008, 20:46

A myślałaś może o Alhambrze , Sharanie lub ewentualnie Galaxym. Jak dla mnie to jest to co potrzebujesz. Jest to duże pomieścisz wszystko.
astro007
Aktywny

10 Cze 2008, 21:11

pewnie ze nie chciałabym rezygnowac z passata ale niestety cenowo jest drozszy np. 2001r ok 32,000 to masz wectre 2004r. za ta kwote oczywiscie zalezy jaki wypas...siedzialam na szwabskim intern.i okazuje sie ze cenowo jest duzo taniej o ok. 6000 w tym przerejestrowanie no i wiadomo drogi lepsze wiec i zawieszenie mniej cierpi wiec chyba sobie sprowadze-jak juz sie zdecyduje co? heh..
lena
Nowicjusz

10 Cze 2008, 21:27

Jak ja bym miała obecnie 28tyś ;].... Rozmarzyłam się
Znalazłam świetną BMW 525D AUTOMAT KOMBI.
Jest też świetny fokusik i Laguna
EuforiaSHE
Nowicjusz

10 Cze 2008, 22:19

heh..jak bym oddala faceta,sprzedała dzieci i wyrzuciła psa to bym sobie szczelila BMW i pedał... ale trudno pomarzyc mozna hihi
vana nie moge bo za drogi ten rocznik ktory chce ja robie miesiecznie ok.2000km musze patrzec zeby byl ekonomiczny.ciezki wybór ale jestem chłonna info...
lena
Nowicjusz

19 Cze 2008, 21:00

sorki za posta pod postem ale chcialam sie pochwalic ze wybrałam wozik-vectra c diesel 1,9.(taki wlasnie silniczek bo jest duzo opini ze ten fiatowski najlepiej chodzi a w 2,0 i 2,2 siada pompa)ogladałam i prawie dostałam oczoplasu .chcialabym wana ale za drogi ,tak samo z japoncami -piekne duze ale za drogie...kiedys uwazałam ze opel to nie auto hehe(mam paska) ale jak zobaczylam ciki to dech mi zaparlo.prawda jest taka ze kazdy ma inny gust ,rozne mozliwosci finansowe,mysle ze jesli dostanie sie autko zadbane i nie męczone to bedzie chodzic...poza tym o wozik trzeba dbac jak o kobiete hehe..pozdrowionka i dzieki za rady .mam nadzieje ze wybralam dobrze!
lena
Nowicjusz

19 Cze 2008, 23:12

Ile ostatecznie kosztował Cię samochód? Jaki rocznik i jaki silnik (1.9 OK, ale są dwie wersje 125KM i 150 KM).

Myślę, że dobry wybór. Ople to dobre auta.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

20 Cze 2008, 18:00

wybor narazie teoretyczny poniewaz chce takiego zciagnac jak najszybciej
jak pisalam wczesniej poluje na vc 2004r u, wroga ' go nabede za ok 28,30 tysiakow (zaleznie od wypasu) ciezej jest tam o 1,9 ale jestem cierpliwa i szukam zyczcie mi powodzonka
lena
Nowicjusz

20 Cze 2008, 18:04

aaaa i wole 150 konikow ale tez ciezko ogrom jest ze 125KM
lena
Nowicjusz