Zakup auta sprowadzonego z litwy. Na co zwrócić uwagę?

29 Kwi 2013, 12:23

Mam na oku parę aut, są sprowadzone z litwy natomiast dostępne w moim mieście. Czytałem już różne historie jak to auta z litwy są składane z 4 innych itp. Bardziej chodzi mi o formalności: jakie dokumenty powinno posiadać takie auto by móc je zarejestrować w Polsce? Jak wyglądają dowody rejestracyjne? Tak jak mówiłem, auta są w moim mieście więc mam możliwość zawiezienia ich do zaprzyjaźnionych mechaników i na wybrane stacje diagnostyczne. Liczę na waszą pomoc!
L3X-T3R
Początkujący

29 Kwi 2013, 14:52

Samochodów składanych z czterech jest tyle, co w polsce. Jak będziesz dobrze szukał to znajdziesz :P Nie przesadzajmy jednak z tymi opiniami!

Odnośnie dokumentów do rejestracji. Standardowo, jak samochdy z poza granic kraju:
- przetłumaczone dokumenty
- badanie techniczne
- dowód rejestracyjny
- dobrze będzie zobaczyć wcześniejsze ubezpieczenie
autoposzuk
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
Auto: Audi
Paliwo: Benzyna

29 Kwi 2013, 14:56

L3X-T3R napisał(a):Czytałem już różne historie jak to auta z litwy są składane z 4 innych itp.
Na Litwie tak mówią o samochodach z Polski. Więc spokojnie :). Przesadzone plotki.
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

29 Kwi 2013, 15:00

Ja bym odpuscil Litwe, juz lepiej na "zachod" na Litwie zeby kupic taniej, kupisz rumpla..zreszta nie wiem czy chcesz kupic z Litwy (sprowadzony z zachodu) czy poprostu na litewskich blachach, ale w sumie sprowadza sie to do jednego ze to bedzie szrot..
MaroLBN
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2001

29 Kwi 2013, 15:36

Daleki byłbym od takich wniosków, przed sprawdzeniem go ba stacji
L3X-T3R
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najwyższy czas na zmianę opon z letnich na zimowe
    Dla kierowców, którzy korzystają z opon sezonowych, najwyższy czas na zmianę ogumienia z letniego na zimowe. Kierujący w Polsce mają obowiązek dbania o stan techniczny pojazdu, a jego istotnym elementem jest ...