Zakup auta, wybór - audi, bmw, vw

23 Lis 2010, 12:44

Tutaj masz o :

AUDI A4 1.9TDi 130HP :arrow: [link do autocentrum.pl wygasł]
BMW 320d 150HP :arrow: [link do autocentrum.pl wygasł]
BMW 530d 184HP :arrow: [link do autocentrum.pl wygasł]

Opinie masz u samego dołu, a ceny części po prawej stronie.
MordaS13

23 Lis 2010, 12:48

dzięki
hades
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: łódzkie
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Audi A4 B8
Silnik: TFSI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

23 Lis 2010, 12:54

Konsar008 nie wiem czego miały się tyczyć te fotki ale nic na nich nie widać ;)
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

23 Lis 2010, 14:36

MordaS13 - jedno zdanie ucina wszelkie dywagacje. Audi jest oparte o te same technologie co VW/Skoda/Seat.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

23 Lis 2010, 14:41

Dane techniczne,osiagi-spalanie,itp.
a że nie widać to nic na to nie poradze,poszukaj sobie w necie.
Konsar008
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Północ

23 Lis 2010, 15:11

Papier to jedno a rzeczywistość drugie ;) Mój też w papierach pali 6 z kawałkiem w cyklu mieszanym ;) Ale nie zamierzam się kłócić z Tobą, bo nie mam w tym żadnego celu ;)
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Lexus LM - pierwszy minivan tej marki
    Odważna stylistyka, mnóstwo przestrzeni, 26-calowy ekran i fotele godne najlepszego salonu - tak według Lexusa brzmi definicja luksusowego minivana. Model LM, czyli pierwsze w historii japońskiej marki auto tego segmentu, ...

23 Lis 2010, 15:34

Cel uświęca środki :wink:
Konsar008
Początkujący
Awatar użytkownika

23 Lis 2010, 15:41

jiGsaw napisał(a):MordaS13 - jedno zdanie ucina wszelkie dywagacje. Audi jest oparte o te same technologie co VW/Skoda/Seat.

Widzę że się nie dogadamy. Ok takie modele jak RS6, Q7 V12, A8 W12 to wszystko szmelc wg ciebie i to jest VW,Skoda, Seat to powodzenia.... nie ma to jak BMW.... wiem wiem to jest To hehe Tylko że poucz się troszkę nt. samochodów.. Aaaa i właśnie, człowiek kupujący Lamborghini to też osoba biorąca VW/SKODA/SEAT tak ? Achh Kupię sobie Fabię 5.2. hehe I dodaj sobie do Lamborghini jeszcze Bugatti, Bentley i Porsche. To wszystko ten twój marny VW :mrgreen: hehe

Powodzenia w dalszym Toku takiego rozumowania :!: :!:
MordaS13

23 Lis 2010, 17:13

a co dopiero kupujący veyrona, nie dość że brzydki, to na częściach od seata i skody :)

w każdym razie, ja polecam BMW, bo jestem ze swojego zadowolony i jest ładny ;)
razor
Początkujący

Miejscowość: z nienacka

23 Lis 2010, 20:21

Wiekszosc aut firmy BMW jakie jezdzi na polskich drogach to tylko wspomnienie po BMW. Stare, lub polepione graty po kataklizmach, zregenerowane u nas w Polsce. dziewuchy jeszcze sie nimi rajcuja. Kolezka podjezdza pod dyskoteke 10-cio letnia 5-ka po 30 "dzwonach" i robi lepsze wrazenie niz gosciu z nowiutkiego, siedem razy drozszego np. Mitsubishi Carisma. Ale taka mamy w Polsce mentalnosc. Dlatego ludziom kulturalnym i w miare normalnym ta marka nie kojarzy sie dobrze, bo utozsamiaja ja z pseudogangsterami, cwaniaczkami w brudych dresach albo utrzymankami bogatych mamus.
:mrgreen:
Konsar008
Początkujący
Awatar użytkownika

23 Lis 2010, 20:50

starsze audi też mi się kojarzą z dresowozami
a starsze merole tylko z taksiarzami ;)
razor
Początkujący

23 Lis 2010, 21:10

Dajcie spokój. Osobiście nie rozumiem takiego podejścia że BMW jest lepsze bo to BMW.
Ale też to, że jeżdżą nim tacy a nie inni "ludzie" też nie może auta na starcie dyskwalifikować.
Ile razy nie natknąłem się na porównania BMW 3 czy to w prasie czy to w necie to porównywane było właśnie z Audi A4 i Mercedesem klasy C. Ostatnio też gdzieś widziałem test tych trzech pojazdów w najnowszych wersjach no i BMW zajęło pierwszą pozycję ze względu na układ przeniesienia napędu i prowadzenie. Tuż za nim Audi i ostatni Mercedes.
Osobiście również wybrałbym Audi. BMW jak dla mnie jest za niskie, za twarde, zbyt sztywne, i ma napęd na tył. Jeżeli ktoś lubi twarde zawieszenie, bardzo czuły układ kierowniczy, ostre pokonywanie zakrętów a zimą nie boi się, że może gdzieś nie wyjechać to wybierze BMW. Osobiście jestem pewien, że w mojej okolicy zimą BMW nie zdaje egzaminu, no chyba, że X5 :D Bo gdyby było inaczej nie wykluczone, że dziś obok T4 w garażu stało by czarne E60.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

23 Lis 2010, 22:00

bym tak od razu bmw na rzecz audi w trudnych warunkach nie skreślał :)
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=HvqQuC_8VrM[/youtube]
Ostatnio edytowany przez razor, 25 Lis 2010, 00:15, edytowano w sumie 1 raz
razor
Początkujący

23 Lis 2010, 22:06

Stasiowski - standardowe zawieszenie w BMW na zwykłych oponach nie jest twarde, a że przynajmniej połowa beemek z salonu wyjeżdża w mniej lub bardziej usportowionych zestawieniach to się biorą opinie, że BMW "twarde". Do tego masz xDrive jeżeli Ci przeszkadza zimą RWD, wyjeżdża z zaspy jak jedno koło ma przeczepność, czego w życiu nie zrobi żadne quattro.

MordaS13 - żebyś wiedział, że np. Lamborghini dzieli wiele z R8 itd. BMW ma np, Rolls Royce'a, więc też mógłbym przytaczać.

Nie obraź się, ale np, Twoja A6 jest na przerobionej płycie Passata, podobnie jak Skoda Superb... I oba te auta uważam za super, żeby nie było, ale do BMW jednak trochę brakuje. Także radziłbym Tobie się jednak zapoznać trochę z budową samochodów marki BMW oraz Audi. :wink:
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

23 Lis 2010, 22:10

Siema dziadek taksówkarz z tej strony :roll:
Ja bym tak nie uoglulniał a już na pewno nie pisał, że BMW ma twarde zawieszenie bo to ewidentna nieprawda.
BMW mają naprawdę fajne sprężyste zawieszenia które zapewniają wysoki komfort.
A napęd na tył to tylko zaleta.
Na narty jeżdżę od 10 lat i widzę co się dzieje przy stokach, nowoczesne BMW i MB mają tyle systemów elektronicznych, że zima im nie straszna wystarczy mieć dobre zimówki i dojedzie się tam gdzie resztą osobówek.
Nie ma co kłócić się która marka jest najlepsza, Mercedes i BMW to ten sam poziom, Audi ostatnimi laty się do nich zbliżyło choć IMO trochę mu brakuje(za to nadrabia ceną).
Kwestia upodobań, mi najbardziej odpowiada charakter Mercedesa bo cenię nowoczesną technologię i wysoką jakość w tradycyjnej nienarzucającej się za wszelką cenę formie, BMW też bardzo lubię za to Audi mnie nie przekonuje.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000