Zakup Disla Honda Acoord tdi 1993-1998

26 Sty 2010, 17:52

Witam chce kupić disla bo jezdziłem samymi gaziakami i mam dość :cry:
Myślałem o Alfie 156 ale... Potem o Mercedesie klasy C lub Audi b4 a teraz Znajomy polecił Honde 2.0tdi i co sądzicie o tym wyborze? Bo naj bardziej mi pasuje taka acoorda.
Zalezy mi na bezawaryjności i niestety wykluczyłem alfe chodz bardzo mi sie podoba.
Denver89
Nowicjusz

Miejscowość: KRAKÓW

26 Sty 2010, 17:55

Jeśli myślisz o dieslu to powinieneś się poważnie zastanowić nad alfą. Nie warto trzymać się stereotypów.

Co do mercedesa nie jestem wstanie za wiele powiedzieć poza tym, że niestety jeżeli coś się psuje w mesiach to elektroniak :/ a jak wiadomo to kosztuje.

Co do hondy to będzie ładny składak jeżeli znajdziesz taką z silnikiem tdi. W sumie jeżeli mechanik mówiłem że hondy są w tdi to bym zmienił mechanika :lol:
superges
Początkujący

Miejscowość: Śląsk

26 Sty 2010, 22:45

superges napisał(a):Co do hondy to będzie ładny składak jeżeli znajdziesz taką z silnikiem tdi. W sumie jeżeli mechanik mówiłem że hondy są w tdi to bym zmienił mechanika

Kolego superges zwolnij troszke,bo mi wstyd za ciebie.
Kolego denver ja bym ci radzil poszukac accordzika 6 generacji z 1998r produkowanego w latach 1998-2002.Karoseria tych autek jest moim zdaniem bardzo ładna i w sportowym stylu.Wnetrze przestronne i ergonomiczne.Awarie jak juz to pierdoły(podnosniki szyb,klima,napinacze pasów,wysuwanie anteny)choć bardzo denerwujące.Silniczek 2.0TDI/105koników jest jak najbardziej ok.p
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska

27 Sty 2010, 00:13

Denver89 napisał(a):Witam chce kupić disla bo jezdziłem samymi gaziakami i mam dość :cry:
Myślałem o Alfie 156 ale... Potem o Mercedesie klasy C lub Audi b4 a teraz Znajomy polecił Honde 2.0tdi i co sądzicie o tym wyborze? Bo naj bardziej mi pasuje taka acoorda.
Zalezy mi na bezawaryjności i niestety wykluczyłem alfe chodz bardzo mi sie podoba.

Z tych co wymieniłeś to Accord jest niezłą propozycją, ale lepszą jest... Mercedes W202. Szczególnie z kompresorem [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] jeździłem kiedyś takim i uważam że w swojej cenie, w swoim wieku jest najlepszym autem. 3 lata i zero awarii, przyśpieszenie wersji C200 z automatem w zupełności wystarczające, wyposażenie niekiepskie... Ogólnie bardzo dobre auto, w przeciwieństwie do W203 który był maksymalną wtopą dotychczas uchodzącego za bezawaryjny Mercedesa
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

27 Sty 2010, 10:17

A jeszcze kwestia Carismy 1.9tdi miał ktoś styczność? z tym autem i co mozecie o nim powiedzieć. Nastawiony jestem już na Honde ale Carisma też fajne auto...;)
Denver89
Nowicjusz

Miejscowość: KRAKÓW

28 Sty 2010, 17:42

Denver89 napisał(a):A jeszcze kwestia Carismy 1.9tdi miał ktoś styczność? z tym autem i co mozecie o nim powiedzieć. Nastawiony jestem już na Honde ale Carisma też fajne auto...;)

Bierz honde bo carisma jest dosc zawodnym autem.Jak juz to egzemplarza po lifcie w 1999r.pozdro
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najbardziej ekonomiczne SUV-y
    Specjaliści z amerykańskiej organizacji Consumer Reports po raz kolejny wzięli pod lupę paliwożerność SUV-ów i wybrali najbardziej oszczędne auta z tego segmentu. Wszystkie przetestowane przez Amerykanów egzemplarze ...
    Renault ZOE - mocniejszy, szybszy i lepiej się prowadzi
    Renault zaprezentowało nowy silnik elektryczny R110 i model ZOE gamę 2018. Ten najlepiej sprzedający się w Europie samochód elektryczny będzie pierwszym samochodem elektrycznym Renault wyposażonym w nowy silnik o mocy ...