Zakup do 9000 zł - nowicjusz

02 Wrz 2013, 16:04

Wydaje mi się, że najlepiej pojeździć, pooglądać te auta z kimś ogarniętym, który Ci doradzi, a nie będzie szukał zarobku dla siebie i wpuści Cię w kanał. Patrząc w ogłoszenie wiele nie wymyślisz, bo tu każdy jest idealny, nikt Ci prawdy nie powie.

Jak masz jakąś większą giełdę motoryzacyjną to możesz się wybrać, w jednym miejscu będziesz miał szansę znaleźć kilka interesujących Cię ofert, przejechać się. Wiadomo, że jak nie dysponujesz nadzwyczaj wielkimi funduszami to trzeba też patrzeć na koszty utrzymania, czyli ceny części, dostępność, koszty napraw, ale mimo wszystko ja jestem zdania, że tutaj nie ma co patrzeć na ten jeden czy dwa konkretne modele, bo jak znajdziesz coś innego w naprawdę dobrym stanie to warto poważnie się nad tym zastanowić.
Los_Dawidos
Aktywny

Prawo jazdy: 05 08 2010
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Opel Astra
Paliwo: Diesel

03 Wrz 2013, 12:48

[link do Tablica wygasł]

Co sądzicie?
darkeldo
Nowicjusz

Auto: nie mam

03 Wrz 2013, 19:50

Auto jak auto. W środku ładnie wyczyszczone (czyżby specjalnie pod sprzedaż?). Takie opisy mi trochę handlarzami zajeżdżają, ale jak nie pojedziesz, nie zobaczysz to się nie dowiesz co to jest. Fajnie byłoby wiedzieć od kiedy sprzedający ma to auto.

EDIT: Chyba miałem drobne problemy, że aż tyle moich postów jeden pod drugim się pojawiło. Prosiłbym moderatora o usunięcie tego, żeby nie robić bałaganu.
Ostatnio edytowany przez Los_Dawidos, 03 Wrz 2013, 20:45, edytowano w sumie 1 raz
Los_Dawidos
Aktywny

Auto jak auto. W środku ładnie wyczyszczone (czyżby specjalnie pod sprzedaż?). Takie opisy mi trochę handlarzami zajeżdżają, ale jak nie pojedziesz, nie zobaczysz to się nie dowiesz co to jest. Fajnie byłoby wiedzieć od kiedy sprzedający ma to auto.
Los_Dawidos
Aktywny

Los_Dawidos
Aktywny

03 Wrz 2013, 20:22

W środku ładnie wyczyszczone (czyżby specjalnie pod sprzedaż?)

Nie, pewnie to przypadek. Albo wałek. Przecież wiadomo, że dobre samochody są zawsze brudne!
dwajeden
Początkujący

Prawo jazdy: 12 12 1991
Auto: Vectra C
Silnik: 2.0T
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota GT86
    Sportowe coupé Toyoty zdobyło wielką sławę jako samochód dający ogromną frajdę z jazdy, który jednocześnie nie kosztuje majątku. Wersja kabriolet z pewnością przysporzyłaby dodatkowych fanów tylnonapędowej ...

03 Wrz 2013, 20:47

Na 2.0DTI trzeba uważać ze względu na wadliwą pompe wtryskową a jej wymiana czy regeneracja bywa kosztowna.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

03 Wrz 2013, 21:00

dwajeden napisał(a):Przecież wiadomo, że dobre samochody są zawsze brudne!

Nie, tego nie powiedziałem, ale chyba lepiej na zdjęciu wygląda taki idealnie wyczyszczony niż przypominający śmietnik. Ktoś zobaczy, pomyśli "pewnie musi dbać", a że idealnie wyczyszczone auta kojarzą mi się trochę z handlarzami to stąd taki wniosek.
Los_Dawidos
Aktywny

04 Wrz 2013, 07:40

Sam jesteś brudny :roll: lepiej zacznij wnosic cos w temat a nie tylko krytykujesz innych lub poszerzasz spam,zmien chłopie forum..
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2003

04 Wrz 2013, 12:38

Oj, oj. Nie bądź taki groźny i nie bulwersuj się tak. Gdzie Ci kogoś krytykuje?

Wyraziłem swoją opinię, że auto jest po prostu idealnie wyczyszczone. Coś w tym złego? Chyba mam prawo do wyrażenia opinii? Co wywnioskujesz z ogłoszenia i zdjęcia? Jak nie pojedziesz, nie zobaczysz to co więcej powiesz poza tym, że na zdjęciu niemal każdy jest idealny? Aż dziw, że po drogach tyle szrotu jeździ, skoro do kupienia się same ideały.
Los_Dawidos
Aktywny

04 Wrz 2013, 20:40

Mi sie wydaje że to nie było do Ciebie :)
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

05 Wrz 2013, 06:39

Ta Vectra ma jeden minus. Nie chciałbym nią jeździć jak latem nawali klima ...(to się zdarza) . Z tego punktu widzenia,taka tapicerka jest koszmarem.Poza tym...jak się ktoś przesunie niefortunnie tyłkiem po kanapie w dżinsach z zamkami z tyłu,to będzie niefajne rozdarcie. Trzeba by zwracać uwagę pasażerom żeby się nie wiercili... :)
Moim zdaniem "materiał" to lepsza opcja. Może nie ładniejsza ale praktyczniejsza. :)
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG