Zakup Hondy Accord 7

12 Maj 2020, 21:23

Witajcie, jako że jestem nowy na forum, to chciałbym sie przywitać.
Zajrzałem tutaj, ponieważ rozważam zakup Hondy Accord i przeglądając różne tematy już nie wiem co jest prawdą, a co nie...
Interesuje mnie honda z silnikiem benzynowym 2.0 w wersji Sedan.
Pytanie brzmi, czy w budżecie do 15 tyś kupie wgl coś sensownego, czy raczej sobie odpuścić? Widziałem tutaj posty na forum, że za takiego Accorda trzeba dać nawet 20-25tyś i przyznam szczerze złapałem się za głowę..no bo za co? Za 15 letni samochód takie pieniądze?
Pozdrawiam
Mastiv
Nowicjusz

12 Maj 2020, 21:29

Za 15 sedana nie kupisz w ludzkim stanie
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

12 Maj 2020, 21:36

Przedlifta spokojnie kupisz za ta kase :D

Jak nie wiesz gdzie zajrzec w sprawach blacharskich w Acco7 pisz opisze ;-d
Elektryk110kV
Nowicjusz

12 Maj 2020, 21:42

A są miejsca gdzie w accordzie rdza nie występuje? Szczególnie w tych po 10-15 tys
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

12 Maj 2020, 21:46

Mam, uzytkuje, jezdze ..
Kupiony za około 12 tys 2006r polift tylko tyle ze ropa ale mowa o budzie a nie o silniku takze malo wazne.
Przyjedz obejrzyj i zmienisz zdanie ..
Elektryk110kV
Nowicjusz

12 Maj 2020, 21:47

Z tego co już zdążyłem wyczytać, to szczególnie tylne nadkola łapie rdza...?
Tak czułem, że jak na ten poziom cenowy, to opinie będą podzielone, ale nadal nie rozumiem tego fenomenu, że aż tak trzymają cenę. Może za mało wgryzłem się w temat :?: Bo jednak myślę, że więcej, to chyba nie byłbym w stanie dać za auto z tego rocznika.
Oprócz rdzy, jest coś jeszcze na co konkretnie trzeba by zwrócić uwagę?
Mastiv
Nowicjusz

12 Maj 2020, 22:27

W hondzie rdzewieje wszystko zaczynając od podłogi i nadkoli tylnych.
Ceny nie biorą z nikąd pomysł sam dlaczego ten rocznik kręci się ok 20 tys à jest tylko kilka/kilkanaście egzemplarzy jest po 10? Accord to jest auto dość drogie w naprawach, jak już wiemy że mamy więcej rzeczy na dokładkę to lepiej zejść z ceny i puscic dalej jak pchać kasę.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

14 Maj 2020, 21:57

Czyli są to auta niezadowne, ale ja już sie zaczną psuć, to już lepiej pchnąć dalej?
Może cie mi jeszcze coś powiedzieć jak jest z komfortem i wyciszeniem w środku?
Myślałem wgl na początku o silniku 2.4, ale domyślam się, że z tym silnikiem to już cena tylko ok 20 tyś wchodzi w gre. No nic, będę się rozglądał jednak za czymś do 15 tyś. może coś się trafi, nie zaszkodzi szukać. A jeżeli nie, to pomyślę o innym autku
Mastiv
Nowicjusz

15 Maj 2020, 06:50

Komfort to odczucie indywidualne jeden będzie czuł się komfortowo w Clio a inny w bmw 7 à jeżeli chodzi o wyciszenie to japońce nigdy go nie miały.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

15 Maj 2020, 19:03

Trochawo glosno jak sie leci na trasie ;-d
W 2.4 silnik to pakowac sie jak sie ma 20tys+
Tak to albo 2.0 albo traktorka 2.2.
Krotko mowiac wszystkie te silniki sa bardzo udane i nie ma sie czego bac tylko sprawdzic sobie stan wysuniecie napinacza lancucha rozrzadu bo niestety on tez sie zuzywa :ok:
Elektryk110kV
Nowicjusz

15 Maj 2020, 20:28

Mastiv napisał(a):Czyli są to auta niezadowne, ale ja już sie zaczną psuć, to już lepiej pchnąć dalej?

Oczywiście :mrgreen: i wtedy będą pisać że nie ma to jak auto od prywatnego ...bo zawsze zadbane, przed sprzedażą wsio powymieniane, bo panie handlarz to oszust , krętacz i zawsze ma szrot i złom. :mrgreen:

Elektryk110kV napisał(a):W 2.4 silnik to pakowac sie jak sie ma 20tys+

ciekawe gdzie ty takie coś znajdziesz....jak nie ma nawalone 350 000km to bierz
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

15 Maj 2020, 21:22

Mastiv napisał(a):Pytanie brzmi, czy w budżecie do 15 tyś kupie wgl coś sensownego,

Jeśli akceptujesz przebiegi 300 tys.+, to tak kupisz jakiegoś Accorda np.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Wyciszenie do 110-120km/h powinno być niezłe, na pewno lepsze od Mazdy 6, ale poziom niemieckiej konkurencji nie jest. Tak samo blachy na pewno nie są aż tak kiepskie jak w Maździe 6 czy Mercedesie W203, ale na pewno trzeba dokładnie obejrzeć auto od spodu przed zakupem. BTW jakimi autami wcześniej jeździłeś?
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

16 Maj 2020, 06:11

Jeśli ACCORD to tylko w przedziale 20-25 tyś,tylko za takie kwoty można nabyć w miarę dobre auto,oraz celować w te po 2006 rSilniki dobre to 2.0 155KM oraz 2.4 190 KM,jest jeszcze diesel,ale jego zostawmy.Niestety w przypadku napraw nie będzie tanio,niestety by mieć dobre auto trzeba na wstępie wydać,inaczej kupiony tanio egzemplarz szybko pochłonie oszczędności,czyli róznice w cenie,w porównaniu z tymi,którymi warto się zainteresować.Rdzewieje spód,podłoga najbardziej,na wstępie też należy od razu myśleć o wydechu,być przygotowanym na ew.wymianę.Ja tego auta bym nie kupił,jest jeden powód,zbyt wysokie ceny w stosunku do rzeczywistej wartości,poza tym te auta jakoś wybitnie się nie wyróżniają,swoje lata i przebiegi mają,VIII za to,to jedno z najlepszych aut w klasie,ale też relacja ceny używek do rzeczywistej wartości nie jest zbyt korzystna,niestety ale z autami ,które łatwo sprzedać tak jest.Kolego bądż ostrożny,jeśli chcesz kupić ACCORDA tanio.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

16 Maj 2020, 08:14

Ale za Accorda VIII trzeba za granicą w zakupie położyć 6000 Euro...+ koszty transportu + akcyza +marże, prowizje dla importera , więc to dopiero początek zabawy, więc o czym tu mowa jeżeli ktoś pyta o auto za 15 000zł :?
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

16 Maj 2020, 09:31

Chyba nie zrozumiałeś mnie andrewb25
Chodziło mi o pieniądze a nie przebiegiem 20tys+ ... -,-
Elektryk110kV
Nowicjusz