Civic UFO z 2007 automat. Czy warto?

19 Maj 2020, 13:02

Witam, szukam sobie auta z automatyczną skrzynią biegów i spotkalem fajną ofertę, która mnie zainteresowała, jednakże ta Honda to jest typ skrzyni Półautomatyczna i moje pytanie brzmi. Czy skrzynie automatyczne, ktore wtedy montowano do owych Hond były dobre czy lepiej jednak dać sobie spokój? Zalezy mi przede wszystkim na jej trwałości.
Link do oferty: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Vandal1519
Nowicjusz

20 Maj 2020, 09:12

To jest skrzynia i-shift i jest ona gorszym rozwiązaniem od typowego automatu. Ja jej nie polecam bo jest bardziej awaryjna. W tym Civicu był też montowany klasyczny automat i jak byś znalazł z nim auto to wtedy warto się zastanowić bo w trasie pali mniej niż przy skrzyni manualnej sześciobiegowej, a ma tylko pięć przełożeń i ta skrzynia uchodzi za dosyć trwałą.

Zamiast i-shift wybierz zwykły manual lub szukaj klasycznego automatu przy silniku 1.8.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Tramwaj w ruchu drogowym
    Działania na rzecz poprawy komunikacji dotykają różnych środków transportu. W ostatnich latach do łask wraca transport tramwajowy. Przez wiele lat przesunięty na drugi plan, teraz jest mocno rozbudowywany. Tramwaj, ...