Zakup kompresora do 400zł

15 Lis 2009, 11:05

witam
mam zamiar kupić kompresor tanio bo jestem młody ;) i nie śpię na kasie ale przydałby mi się. Chce waszej opinii czy opłaca się kupić ten kompresor.
[link do oferty na Allegro wygasł] albo ewentualnie ten [link do oferty na Allegro wygasł]. Mam co prawda doświadczenie z ta pierwszą marką bo kupywałem już niedrogi sprzęt tego poducenta i muszę powiedzieć że zachowywał się całkiem sprawnie. Jednak mam tu zgryz bo wydać 400 zł a później chodzić i ciskać pioruny że się kupiło nie to ci się chciało to nie sposób. ;) Dlatego proszę was o radę czy opłaca się brać ten kompresor? Czy będzie wydajny i nie będzie zawodzić?
Pozdrawiam 1911
1911
Nowicjusz

Miejscowość: Białystok

15 Lis 2009, 16:47

Jeśli jest to niemiecki twór to ja bym się nie obawiał.Mam nadzieję ,że nie jest tak z tymi kompresorami jak np.z wiatrówkami Norconia Germany ,sprzedawcy i dystrybutorzy mówią że producentem jest niemiecki koncern,g.... prawda!Produkują je Chińczycy robiąc wierne kopie niemieckiego sprzętu.Podobnie jest z wiatrówkami BMK niby produkowanymi w Anglii,tłuką je Chińczycy a sprowadzają je do siebie Anglicy i sprzedają jako własne! :shock: Sprzedawcy sami nie wiedzą kto je produkuje,musiałem dużo czasu poświęcić by dotrzeć do prawdy.Jeśli Niemcy tych kompresorów nie sprowadzają z Chin ,tylko sami je produkują to warto jest kupić. Ja chińskiego niczego nie kupię,wolę dołożyć nawet drugie tyle :!:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

15 Lis 2009, 18:49

heh muszę ci powiedzieć, że jak kupiłem kątówkę eurotec to tez miałem takie wrażenie że to niemieckie ale później przeczytałem w książeczce serwisowej że region wyprodukowania to chiny. :roll: Więc ja myślę że niemcy przenieśli produkcję do chin bo tam taniej czy jakoś tak :roll: hę?
1911
Nowicjusz

Miejscowość: Białystok

15 Lis 2009, 19:20

jak do pompowania kół to ok
ale jak chciałbyś malować coś albo nie daj Boże piaskować to zapomnij o tego typu kompresorze, niestety jego wydajność jest zbyt niska na porządną pracę :neutral:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

15 Lis 2009, 20:45

Chodzi właśnie o to,że te wiatrówki produkują Chińczycy w swoich fabrykach,nie Niemcy u nich z wykorzystaniem chińskich robotników.Gdyby ten kompresor był znanej niemieckiej firmy wyprodukowany w niemieckiej fabryce w Chinach to problemu ja nie widzę!Ja nie kupię już nic chińskiego(made in China),nic mi nie służyło długo,uważaj tylko na to,ja też zastanawiam się nad kupnem kompresora,nim go jednak kupię to tak jak już przed kupnem wszystkiego dobrze zasięgnę informacji.Wolałbym zdecydowanie nasz polski kompresor,cokolwiek kupię polskiego nie zawodzi mnie :!: Nawet łożyska są wysokiej jakości.Kolega Pocieszny ma rację.Szukaj polskiego kompresora,ja kupię polski !Dobrze poszukaj ,ja ostatnio kupiłem myjkę Karchera za 229 zł a mój kuzyn wcześniej chińską za 260 zł,ja mam napisane made in Germany :shock: .Nie śpiesz się tylko szukaj.Słuchaj rady pociesznego ,lepiej jest doskładać kasy i kupić kompresor nadający się nie tylko do pompowania kół. :wink: Kupiłem podnośnik samochodowy hydrauliczny chiński siadł mi po kilku razach,kupiłem ładowarkę do telefonu siadła mi wtedy gdy była nieużywana a telefon naładowałem tylko kilka razy.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

16 Lis 2009, 00:05

nie przesadzajmy nie wszystko co Chińskie jest złe :mrgreen:
są produkty które przewyższają jakością marki zachodnie, tylko cena też jest do jakości adekwatna,
nie wiem co chciałbyś tym kompresorem robić i ile masz miejsca na niego, ale do pracy mniejszy niż 100l 2 tłokowy to jest pomyłka po 1 ogłuchniesz od ciągłej pracy silnika po 2 zajeździsz go bardzo szybko :wink:
sam posiadam stary Polski kompresor 3 tłokowy 280l, kupiony w podobnych pieniądzach (ale to była okazja) zreanimowałem już na nim 4 moje autka i po porządnej naprawie jaką mu zafundowałem zaraz po kupnie od 5 lat odpukać nic mu nie dolega :wink: używany jest do piaskowania, malowania, kluczy pneumatycznych, a przy terenówkach czasem pompowanie 35/37 calowej opony jest wyzwaniem dla takiego małego kompresorka :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)