Zakup Limuzyny z silnikiem 6.0 lub 4.2 pojemności

14 Paź 2014, 20:37

Piotr1812 napisał(a):http://otomoto.forumsamochodowe.pl/audi-a8-6-0-w12-full- ... 64268.html

[link do oferty na Allegro wygasł]
To a8 z Kato lepsze. Ten srebrny wydaje się zmęczony do tego przód jakiś wieloodcieniowy tył też krzywo spasowany.
Piotr1812 napisał(a):Koledzy dlaczego jak rozmawiam ze znajomymi na temat zakupu auta 6.0
patrzą na mnie jak bym z kosmosu spadł ?
Tutaj powodów może być kilka :naughty: :
- mogą mieć ból d..y
- uważają, że nie stać Cię na utrzymanie takiego auta
- nie słyszeli o takiej pojemności w autach osobowych :wink:
- nie rozumieją idei kupna takiego auta
- z niewymienionych wyżej przyczyn uważają, że jesteś po prostu szalony :yes:

Co do BMW:
1. Ładna ale te 20-calowe koła :/ 7 już w serii nie jest kanapą a co dopiero na tych felgach
2. Z przodu była jakaś przygoda
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

14 Paź 2014, 21:04

mike1735 napisał(a):- nie rozumieją idei kupna takiego auta

Bo nie ma idei w wyborze auta z silnikiem 6,0 jak jest normalne v8. Widać to idealnie po mercedesach i flagowej "S" sześćset którą taniej się wyrwie niż nie flagowa pinceta... :D

Tu bardziej obstawiałbym na osobę która nigdy nie jechała porównawczo V8 i V12... ewentualnie może się trafić ekstremista kolekcjoner ale taki nie będzie pytał na forum ogólnym czy brać takie auto. :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

14 Paź 2014, 21:11

szybki napisał(a):Bo nie ma idei w wyborze auta z silnikiem 6,0 jak jest normalne v8
Masz rację wpadłem na to po napisaniu posta :D
szybki napisał(a):Tu bardziej obstawiałbym na osobę która nigdy nie jechała porównawczo V8 i V12... ewentualnie może się trafić ekstremista kolekcjoner ale taki nie będzie pytał na forum ogólnym czy brać takie auto
No chyba że do obsługi wesel, wieczorów panieńskich/kawalerskich, komunii :naughty: wtedy to nawet lepiej brzmi "Jechałem do ślubu V12", bo "zwykłe" V8 to może mieć szwagier w byle jakim 20 letnim amerykańskim SUV czy innym rozlatującym się wehikule
mike
Moderator
Awatar użytkownika

15 Paź 2014, 12:08

Miałem niegdyś styczność z Mercedesem S V12. Silnik taki ma niewyobrażalną kulturę pracy i cichy przyjemny dźwięk, nawet przy wysokich obrotach to jakby pomruk dzikiego kota. I w zasadzie to tyle, bo przyspieszenie d*py nie urywa (od tego są wersje AMG), praktycznie nic nie czuć, tylko wskazówka prędkościomierza galopuje do góry. Inna sprawa, że takim Pheatonem możesz jechać 300 km/h po niemieckim autobahnie, a motor zbytnio na tym nie ucierpi, bo przystosowano go nie do gwałtownego ruszania, tylko jako autostradowy cruiser dla obrzydliwie bogatych biznesmenów. Koszty oczywiście nie mają nic wspólnego z VW, ale dla kolegi to chyba nie problem ? Ja będę się upierał przy Phaetonie, kolega zrobi jak zechce, my mu tylko sugerujemy :wink:
PS. Audi ma jeszcze S8 o takiej samej mocy co V12, ale nie orientuje się w kwestii trwałości tego silnika.
Geniodekt
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 299
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: Impreza/Volvo S80
Silnik: 2.0 160/2.9 202
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

16 Paź 2014, 18:08

Witam,
Czyli obstawiam na phaetona.
a8 i bmw 7 jeszcze można na drodze czasami spotkać a phaetona jeszcze nie widziałem.

Czy jest to aż tak rzadkie auto ??

Racja nie jeździłem ani v8 ani v12
Po prostu potrzebny jest mi wystawny samochód z mocnym silnikiem do podróży w interesach,
na co dzień nie będzie używany.

Roczny przebieg do 2000-3000 km maksymalnie.

Myślę że takie auto przy takim mizernym przebiegu nie będzie się miało prawa zepsuć.

Propozycje, jeżeli phaeton to raczej zagranica, w Polsce nie ma co wybrać.

w Polsce : [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do AutoScout24 wygasł]
Piotr1812
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 08 2009
Przebieg/rok: 3tys. km
Auto: Nie mam

16 Paź 2014, 18:37

No chyba że pojdziemy w stronę klasyka [link do mobile.de wygasł] link przykładowy. Gdyby ktoś przyjechał do mnie takim w interesach to wypadłbym z butów :wink:

Piotr1812 napisał(a):Po prostu potrzebny jest mi wystawny samochód z mocnym silnikiem do podróży w interesach,
na co dzień nie będzie używany
zupełnie nie w polskim stylu winszuję wyboru takiego auta i mam nadzieję, że też kiedyś będę stać przed takim wyborem :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hyundai Veloster oraz Veloster Turbo
    Podczas targów motoryzacyjnych NAIAS 2018 w Detroit Hyundai zaprezentował nowy model Veloster i Veloster Turbo. Awangardowy projekt samochodu jest efektem współpracy projektantów z Korei oraz Stanów ...

16 Paź 2014, 18:52

Jak oceniacie podane samochody??
Piotr1812
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 08 2009
Przebieg/rok: 3tys. km

16 Paź 2014, 18:57

Piotr1812 napisał(a):Czy jest to aż tak rzadkie auto ??

nie rzadkie, tylko nikt nie chce VW mogąc kupić coś prestiżowego
Tak samo Hyundai wypuścił model Genesis i pewnie nigdy go nie zobaczymy na drodze. Na naszym rynku kosztuje tyle co Mercedes i koreańczycy chcieli pokazać, że potrafią zbudować nie gorsze auto, a nie sprzedawać stąd cena 300tys. zł za full wersję co ma wszystko w standardzie, w przeciwieństwie do marek premium. Hyundai wcale nie chce sprzedać tych aut w EU w tysiącach, bo marka robi swoje i i tak nie wygraliby z Niemcami tym bardziej, że w USA można go kupić za 150tys. zł więc można pomyśleć ile marki premium zarabiają na znaczkach.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

reasumując nowy VW Pejton kontra Genesis zdecudowanie wole Hyundaia, bo wystarczy spojrzeć na to auto ale jakbym go zestawił z Mercedesem E- klasy to wybrałbym merca mimo gorszego wyposażenia, bo mogę mieć coś marki premium

edit:
na dowód, że auto jest na prawdę zaawansowane technicznie ale brakuje mu prestiżu, więc przegra w EU:

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

16 Paź 2014, 19:15

[link do oferty na Allegro wygasł] - a może takie cudo? :)
Kieł
Stały forumowicz

16 Paź 2014, 20:33

mike1735 napisał(a):Gdyby ktoś przyjechał do mnie takim w interesach to wypadłbym z butów

Tylko, że wcale by nie przyjechał, bo Roll's stałby już na lawecie w połowie trasy, zakładając, że w ogóle by odpalił i nie rozpadł się na czynniki pierwsze. Sorry, lubię angielskie auta, ale kupno czegoś takiego nawet do jazdy weekendowej to nieporozumienie :unsure:

@autor: rada- unikaj aut od handlarzy. W zasadzie wszyscy, których dotąd spotkałem to krętacze i oszuści (bez urazy krikus :wink: ). Zresztą nie wiem gdzie mieszkasz, skoro dotąd nie spotkałeś się z Phaetonem. Ja widuje je dość regularnie, na pewno częściej od Lexusów LS i chyba też od Jagów XJ. O Genesisie to nawet nie wspominam, może raz widziałem to coupe poprzedniej generacji.

wybrałbym merca mimo gorszego wyposażenia, bo mogę mieć coś marki premium

Zapachniało trochę cebulą :mrgreen: Ale to twój wybór :wink:
Geniodekt
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

16 Paź 2014, 21:10

A może coś z Mercedesa?

Flagowy W220 z 5,5 litrowym biturbo 500-konnym silnikiem:

Albo W140:
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2002

16 Paź 2014, 21:22

Ossy napisał(a):Flagowy W220 z 5,5 litrowym biturbo 500-konnym silnikiem:

Znam gościa, prowadzi komis niedaleko mojego rodzinnego domu. Byłem tam kiedyś oglądać E34 i z tego co zobaczyłem, po jednej stronie placu stoi prestiż-premium-fullopcja z SUVami BMW na czele, a po drugiej jakiś złom typu Matizy i VW-y Polo. Nie zaufałbym mu na tyle, by kupić od niego auto o takim stopniu skomplikowania technologicznego.
Geniodekt
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

16 Paź 2014, 21:42

Oczywiście to tylko przykładowe linki. Nie polecam kupna takich aut w żadnym komisie.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2002

16 Paź 2014, 21:58

Takich aut warto poszukać na forach poświęconych danej marce/modelu :ok: może będzie kilka tys droższy ale będzie to dopieszczona sztuka
mike
Moderator
Awatar użytkownika

17 Paź 2014, 01:13

Sorry, ale ten Hyundai zdjął swój znaczek, a i tak tego nie sprzeda czy w kraju, czy za granicą. Skundlony przód mercedesa ze skundlonym wnętrzem z bmw... Są marki, które są skazane na rynek populusów i Hyundai do nich należy... To już prędzej bym wróżył jakikolwiek "sukces" Genesis coupe, bo wreszcie jakaś próba stworzenia taniego sportowego samochodu, a nie gówienek dla babek i kolesi, którzy mają damskie podejście do samochodu.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW